”Ne-am trezit furioși că ne mor copiii, suntem PERICOL PUBLIC în Europa”

Deputatul PMP Marius Pașcan a declarat, miercuri, că România a devenit pericol public la scară europeană. 

”Un semnal periculos”

”Mă întreb şi vă întreb dacă, în evoluţia sa medicală, România se mai luptă încă să scape de obscurantismul Evului Mediu şi dacă nu cumva are şi Ministerul Sănătăţii o deplină responsabilitate în acest sens? Prin cele peste 5.000 de cazuri de rujeolă înregistrate şi 26 de decese cauzate de această boală, am devenit la scară europeană un pericol public. Este un semnal periculos, cât se poate de îngrijorător, dar şi o măsură a politicilor gregare şi ineficiente prin care Ministerul Sănătăţii a lăsat la voia întâmplării educaţia pentru sănătate la nivelul societăţii româneşti”, afirmă Marius Paşcan.

”Ne-am trezit furioși, înspăimântați că ne mor copiii”

Deputatul a subliniat că, în ultimii ani s-au alocat resurse "impresionante" pentru analiza stării de sănătate publice, ”s-a perorat în exces” asupra nevoii de reforme şi ”ne-am trezit, astăzi, furioşi, dar şi înspăimântaţi, că ne mor copiii din pricina infecţiilor streptococice contractate prin spitale sau din pricina a ceea ce ar trebui să fie o banală rujeolă”. 

[citeste si]

”Şi nu există responsabili, nu există nici un vinovat, e învinovăţit doar impersonal şi iresponsabil 'sistemul' fără de chip. Nu contestăm existenţa unei opoziţii constante, agresive în spaţiul public, în privinţa vaccinării obligatorii. (...) Este de neînţeles însă cum prevalează aceste opinii neavizate, estompând în spaţiul public vocea celor autorizaţi şi a specialiştilor din sistemul medical, pentru care Ministerul Sănătăţii s-ar cuveni să aibă resursele şi suportul necesar adecvat comunicării. Societatea românească are nevoie de un mesaj puternic şi competent, venit din partea specialiştilor în medicină, care să susţină şi să explice beneficiile vaccinării. Şi nu doar a vaccinării copiilor, ci şi a adulţilor”, a afirmat parlamentarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel