Şeful Pentagonului vine în România săptămâna viitoare

Şeful Pentagonului vine în România săptămâna viitoare
Şeful Pentagonului vine în România săptămâna viitoare

Şeful Pentagonului va vizita România săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunţat că Secretarul American al Apărării, Lloyd Austin, va vizita Georgia, Ucraina, România şi Bruxellesul, săptămâna viitoare, transmite Mediafax.

„Secretarul (n.r. Apărării) şi echipa sa se pregătesc pentru o călătorie în Europa, săptămâna viitoare. Opririle acestora vor include Georgia, Ucraina şi România”, a spus Kirby, potrivit unui mesaj publicat pe Twitter.

Lloyd Austin va încheia turul european cu reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO. Reuniunea are loc la Bruxelles, anunţă Monitorul Apărării.

VEZI ȘI: Pentagonul confirmă că o serie de imagini și înregistrări video cu OZN-uri sunt reale

De ce numește Pentagon

Sediul Departamentului Apărării al SUA este situat în județul Arlington. Clădirea, pe care oamenii o numesc Pentagonul, are forma unui pentagon obișnuit. Are cinci fațade și șapte etaje, dintre care două se adânc în subteran, iar o parte din spațiile lor au un statut strict secret. Acest nume a luat rapid rădăcină și din 1944 a început să fie folosit chiar și în documentele oficiale, scrie Culturell.com.

Piatra de temelie a clădirii Pentagonului a fost pusă la 11 septembrie 1941. La exact 60 de ani după aceea, construcţia avea să fie martora unuia dintre cele mai devastatoare atacuri teroriste desfăşurate pe teritoriul Statelor Unite. Structura a fost inaugurată la data de 15 ianuarie 1943. Zona în care este amplasată construcția este cunoscută sub numele ,,Fundul Iadului”. 

Printre motivele alegerii formei de pentagon, specialiştii au menţionat scurtarea timpului în care ai parcurge zonele interioare ale construcţiei cu 30-50% faţă de situaţia în care clădirea ar fi fost proiectată în formă rectangulară, scrie descoperă.ro

LloydAustin, primul primul afro-american la şefia Pentagonului

Senatul american a confirmat în luna ianuarie 2021, cu o majoritate largă, numirea la conducerea Departamentului Apărării de către noul preşedinte american Joe Biden a generalului în rezervă Lloyd Austin, acesta devenind primul afro-american la şefia Pentagonului. 

În Senat, candidatura generalului în rezervă Lloyd Austin a fost aprobată cu o un vot covârşitor - 93 la 2 - dintre cei 100 de membri ai camerei superioare, mult mai mult decât majoritatea simplă necesară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel