Șeful FED, AVERTISMENT: Ar putea crește creditele ipotecare neachitate şi evacuările

Lipsa unui ajutor fiscal ar putea duce la creșterea creditelor ipotecare neachitate şi evacuărilor, avertizează președintele Fed.

Preşedintele Fed, Jerome Powell, avertizează că incapacitatea de a acorda mai mult ajutor gospodăriilor ar putea duce la un val de credite ipotecare neachitate şi evacuări, transmite Agerpres. Acesta este un nou avertisment privind impasul din Congresul SUA referitor la măsuri de sprijinire în contextul pandemiei de COVID-19, scrie MarketWatch şi Reuters.

Chiar dacă gospodăriile cheltuiesc acum, "există riscul să rămână fără bani şi, în cele din urmă, vor trebui să-şi reducă cheltuielile şi ar putea chiar să-şi piardă casele sau obiectele luate în leasing", a declarat şeful Fed cu ocazia audierii în Comitetul bancar al Senatului SUA.

"Deşi evoluţia economiei este peste estimări, cred că există un risc semnificativ de evoluţie negativă dacă nu se iau măsuri. Încă nu vedem aceste efecte, dar ar putea apărea într-un viitor nu prea îndepărtat", a avertizat Powel.

Cel mai sever declin



Economia SUA a înregistrat în trimestrul doi din 2020 cel mai sever declin de la Marea Recesiune, a anunţat recent Departamentul american al Comerţului, în urma colapsului cheltuielilor gospodăriilor şi a investiţiilor companiilor, în timpul pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 31,7% în perioada aprilie-iunie 2020, cea mai semnificativă scădere de când Departamentul Comerţului a început publicarea datelor, în 1947. Scăderea PIB-ului este mai mult decât triplă faţă de precedentul declin record, de 10%, înregistrat în trimestrul doi din 1958. În primul trimestru din acest an, PIB-ul SUA a scăzut în ritm anual cu 5%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel