Şedinţă cu scântei în Parlament. Senatorii USR au părăsit sala

Mihai Ciobanu / 24 iun 2019 / 19:16 Salveaza PDF Comentarii
Parlament
Parlament

Senatorii USR au părăsit şedinţa de plen în semn de protest faţă de încercările PSD de a repune pe ordinea de zi votul la o propunere legislativă ce fusese deja respinsă în şedinţa din 7 mai 2019, transmite USR. 

"Proiectul legislativ al PSD, propus de deputatul Florin Iordache, restrânge posibilitatea de a ataca la Curtea Constituţională hotărârile Parlamentului, impunând un termen limită de 15 zile. PSD a încercat menţinerea pe ordinea de zi a propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale si reluarea votului în condiţiile art.143 din Regulamentul Senatului.

Senatorul Mihai Goţiu a declarant că Senatul NU a votat nicio contestaţie a rezultatului votului din 7 mai 2019 şi, de atunci până acum, nimeni nu a înregistrat nicio contestatie la Biroul Permanent al Senatului", se arată în comunicatul transmis de către USR.

Şedinţa a fost, ulterior, suspendată"La încercările repetate ale preşedintelui de şedinţă, senatorul PSD Şerban Valeca, de a menţine pe ordinea de zi propunerea legislativă deja respinsă, Florina Presadă a declarat că 'PSD-ul nu poate să-şi bată joc la nesfârşit de Regulamentul Senatului astfel încăt să-i iasă la vot aşa cum doreşte, iar aceste încercări sunt o încălcare flagrantă a Regulamentului. Propunerea nu are ce căuta pe ordinea de zi, în 7 mai propunerea legislativă nu a întrunit numărul de voturi necesar şi a picat.'

În condiţiile în care Preşedintele de şedinţă, Senatorul PSD Şerban Valeca a încercat votarea unei propuneri de menţinere a propunerii legislative de pe ordinea de zi, grupul senatorilor USR a decis să părăsească sala. Şedinţa a fost, ulterior, suspendată, din lipsă de cvorum", transmite USR.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28