Urmărește emisiunea live


Şedinţă CGMB: Decizie privind proprietarii de terenuri din Bucureşti

Miercuri, 30 august, consilierii generali ai Capitalei se vor întruni, de la ora 11.00, într-o şedinţă ordinară, printre proiectele pe care urmează să le dezbată figurând acordul pentru realizarea unei centuri verzi a Municipiului Bucureşti sau posibilitatea închirierii unor apartamente de pe piaţa liberă pentru cazurile sociale.

Astfel, în baza unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii ar putea fi demarate procedurile pentru realizarea unei centuri verzi a Municipiului Bucureşti.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează demararea procedurilor pentru identificarea de locuinţe de pe piaţa liberă în vederea închirierii de către Municipiul Bucureşti pentru cazurile sociale şi cele de urgenţă, pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de necesitate. Imobilele vor avea destinaţia de locuinţe sociale şi vor fi atribuite persoanelor aflate pe listele de priorităţi, liste adoptate în baza hotărârilor CGMB pentru cazuri sociale şi de urgenţă.

Consilierii generali ai Capitalei urmează să se pronunţe şi asupra acordării unui stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, în cuantum de 500 lei/lunar. Sumele vor fi acordate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

În baza unui alt proiect ar putea fi demarate studiile necesare înfiinţării şi amenajării unor facilităţi de cazare, dar şi de înhumare, pentru câini şi pisici, pe raza Capitalei.

Două părţi din Spitalul Filantropia ar urma să treacă în administrarea Ministerului Sănătăţii în vederea amenajării Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi a Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie. Potrivit proiectului, părţile respective din imobil vor trece din domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Sănătăţii.

Conform unui alt proiect de hotărâre, titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti ar urma să fie conferit antrenorului Mircea Lucescu, pentru merite sportive.

Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la achiziţionarea de principiu, de către Municipiul Bucureşti, a unui sistem integrat de automate de comercializare a titlurilor de călătorie (e-ticketing) pentru transportul public. CGMB se va pronunţa şi asupra regulamentului unei campanii pentru identificarea de proiecte de interes local, PMB urmând să finanţeze 20 de proiecte iniţiate de bucureşteni. Un alt punct de pe ordinea de zi prevede majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET.

Totodată, un proiect de rectificare bugetară urmează să fie supus dezbaterii CGMB, printre măsurile propuse figurând diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 25,8 milioane lei şi majorarea sumelor destinate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti cu 27 milioane de lei. De asemenea, proprietarii de terenuri din Bucureşti vor fi obligaţi să combată ambrozia, plantă care cauzează alergii severe, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi adoptat de CGMB, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel