Secția Specială. Steluța Cătăniciu: "Dacă o desființați, pe noi să nu mai contați!"

Steluța Cătăniciu a transmis Guvernului Orban că, în cazul în care decide desființarea Secției pentru Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ), fie prin ordonanță de urgență fie prin asumarea răspunderii, atunci să nu mai conteze pe ALDE să sprijine Executivul.

„Constat că, la ore târzii ale înserării, guvernul Orban a decis că are o mare problemă de rezolvat, între Crăciun și Revelion, și care nu suportă amânare: soarta României depinde de desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ. Justificarea dlui Predoiu, cum că desființarea ar fi cerută de magistrați și de rapoartele de țară, ignoră că alţi nenumărați magistrați, dar mai ales cetățeni, susțin păstrarea acestei secții în numele unui principiu de bun simț, acela că și înfăptuitorii de dreptate, ca orice alți profesioniști, trebuie să dea socoteală într-un fel pentru faptele lor reprobabile, atunci când ele se produc”, a scris Steluța Cătăniciu, duminică, pe Facebook.

Vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei Deputaților a adăugat că SIIJ era o structură bună, atunci când funcționa „sub pulpana” DNA, acum că este aleasă de CSM conducerea Secției este pusă la îndoială independența acesteia.

Secția Specială. Cătăniciu: "De ce nu am ridica secția la rang de direcție ca DNA sau DIICOT?"

„Așa cum am atras atenția în repetate rânduri, SIIJ era bună pe când funcţiona sub pulpana DNA şi avea puterea de a influenţa deciziile judecătorilor prin cele peste 4.000 de dosare pe care le ținea la sertar pentru șantaj. Acum, când conducerea SIIJ e aleasă de CSM, dintr-odată se pune la îndoială independența secției. Oare de ce nu am ridica această secție la rang de direcție la fel ca DNA sau DIICOT?”, a explicat deputatul ALDE.

Ea a mai spus că magistrații trebuie să răspundă și ei pentru abuzuri sau erori.

„Sunt absolut de acord să corectăm ceea ce trebuie corectat, dar nu accept ideea că magistrații nu trebuie să răspundă pentru erori sau abuzuri. Au fost mult prea multe dovezi ale unor astfel de erori! Trebuie să facem lucrurile astfel încât să avem garanţia că orice roman este judecat pe baza probelor, şi nu după impresii sau informaţii!”, a completat Cătăniciu.

Aceasta a precizat că ALDE a susținut învestirea Executivului pe baza unor promisiuni ferme una dintre ele fiind nedesființarea SIIJ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel