Secretarul general NATO somează Rusia să faciliteze respectarea Acordului de la Minsk

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat, miercuri, Rusia să înceteze susţinerea acordată insurgenţilor ucraineni, să retragă toate forţele din estul Ucrainei şi să faciliteze respectarea Acordului de la Minsk, conform International Business Times.

"Îndemn Rusia să retragă toate forţele din estul Ucrainei, să nu mai susţină insurgenţii separatişti şi să respecte Acordul de la Minsk", a declarat Jens Stoltenberg în cursul unei vizite în Letonia.

Stoltenberg a exprimat preocupare privind deteriorarea situaţiei în oraşul ucrainean Debalţeve, avertizând că rebelii proruşi pun în pericol aplicarea armistiţiului. "Sunt profund îngrijorat privind deteriorarea situaţiei la Debalţeve. Refuzul separatiştilor de a respecta armistiţiul ameninţă Acordul de la Minsk", a spus Stoltenberg, notând că forţele ruse continuă să fie active în Ucraina.

Douăzeci şi doi de militari ucraineni au murit, iar alţi 167 au fost răniţi în confruntările cu insurgenţi proruşi produse în ultimele zile în zona oraşului Debalţeve, a anunţat armata ucraineană, potrivit Interfax. Membrii serviciilor de securitate ucrainene au început miercuri retragerea din oraşul Debalţeve, care este înconjurat şi asediat de insurgenţii proruşi.

Citește și: Criză Ucraina: Orașul Debalțevo a căzut în mâinile separatiștilor, după armistițiul de la Minsk

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că 80 la sută dintre militarii ucraineni au părăsit deja oraşul Debalţeve. "Luptele de acolo arată adevăratele feţe ale bandiţilor şi separatiştilor susţinuţi de Rusia", a spus Poroşenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel