Sechestrarea unui petrolier britanic de către Iran: Uniunea Europeană cere eliberarea navei

Uniunea Europeană a cerut Iranului să elibereze imediat petrolierul britanic capturat vineri în strâmtoarea Ormuz, avertizând că evoluţiile în jurul acestui caz prezintă riscul unei escaladări a unei situaţii deja tensionate, relatează dpa sâmbătă.

"Sechestrarea a două nave de către autorităţile iraniene în strâmtoarea Ormuz provoacă mare îngrijorare", spune un purtător de cuvânt al politicii externe a UE într-un comunicat.

"Într-o situaţie deja tensionată, această evoluţie prezintă riscuri de escaladare şi subminează eforturile care se fac pentru a găsi o modalitate de a rezolva tensiunile curente", adaugă comunicatul.

"Cerem eliberarea imediată a navei încă reţinute şi a echipajului său şi facem apel la reţinere pentru a evita noi tensiuni. Libertatea navigaţiei trebuie respectată în orice moment", spune UE.

Pentru moment, Iranul a rămas surd la numeroasele apeluri - în special ale Parisului şi Berlinului - de a elibera nava care arborează pavilionul britanic. Londra l-a convocat sâmbătă pe însărcinatul cu afaceri al Iranului în Regatul Unit exprimându-şi "extrema dezamăgire" faţă de Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel