Scrisoarea emoționantă a unui copil de 9 ani pentru mama sa, ucisă de ruşi: Îți promit că voi fi cuminte, ca, într-o bună zi, să ne întâlnim în Rai

Drama copiilor ucraineni: Jurnalul unui băiat de 8 ani din Mariupol a fost publicat online / Foto: Pixabay, de Лариса Мозговая
Drama copiilor ucraineni: Jurnalul unui băiat de 8 ani din Mariupol a fost publicat online / Foto: Pixabay, de Лариса Мозговая

Vezi în articol ce i-a scris un copil de 9 ani din Ucraina mamei sale, ucisă de ruși.

Un copil de doar 9 ani din Hostomel şi-a luat rămas-bun de la mama lui, ucisă în timp ce încercau să fugă de bombardamentele rușilor. Băiatul i-a scris celei care i-a dat viață un mesaj într-un carnețel. 

„Mamă, mulțumesc pentru cei nouă ani frumoși din viața mea! Mulțumesc mult pentru copilăria mea! Nu te voi uita niciodată! Îți promit că voi fi cuminte, ca, într-o bună zi, să ne întâlnim în Rai", a scris băiatul.

Copilul și mama lui au încercat să fugă cu maşina în timpul ocupaţiei ruseşti. Trupele însă au tras în ei, iar mama a murit. Băiatul a supravieţuit şi a fost ulterior salvat de voluntari, scrie Realitatea.net. Rămas orfan, micuțul speră că viața de apoi există și că într-o bună zi se va reîntâlni cu mama sa. De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, 160 de copii au fost ucişi, iar mii au rămas orfani de părinți.

Gestul unei fetițe i-a surprins pe soldații ucraineni. Și-a golit puşculiţa pentru a le cumpăra o vestă antiglonț, deși economisea bani pentru un smartphone

Gestul unei fetițe de 7 ani i-a surprins pe soldații ucraineni. Copilă şi-a golit puşculiţa pentru a cumpăra o vestă de protecţie pentru soldaţi, informează Agerpres, citând DPA.

Fetiţa din Kropîvnîţkîi, un oraş din regiunea Kirovohrad din centrul Ucrainei, aproape că economisise suficient pentru a-şi cumpăra un smartphone atunci când a început invazia rusă în Ucraina, a relatat luni postul de televiziune ucrainean 1+1 într-un reportaj. Ea i-a sugerat atunci mamei sale că şi-ar putea folosi economiile pentru a ajuta soldaţii ucraineni.

"Am decis pur şi simplu să renunţ la bani pentru ca războiul să se termine repede", a declarat aceasta.

Economiile sale nu au fost însă suficiente pentru a cumpăra vesta, aşa că fetiţa a vândut flori şi desene pe stradă. Membrii grupului de voluntari pentru care micuţa a cumpărat în cele din urmă vesta de protecţie, au fost, se pare, atât de emoţionaţi de gestul ei, încât i-au îndeplinit visul şi i-au făcut cadou un iPhone. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel