Scenarii după ieșirea lui Klaus Iohannis. Bogdan Chirieac: Situație neprevăzută în Constituție. Gesturi ilogice

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a vorbit în direct la un post de televiziune, despre schimbarea Guvernului și despre posibilitatea ca Viorica Dăncilă să sacrifice candidatura la președinție pentru a salva guvernarea, dar și despre interesul lui Klaus Iohannis.

"Este momentul de negocieri, dacă mă întrebați. Sunt lucruri deosebite întâmplate, care nu sunt prevăzute în Constituție. Ieri, în mod inexplicabil, președinteșe Iohannis a refuzat miniștri propuși de doamna Dăncilă, amintind despre un dezastru economic în România. Pe 20 august, la Casa Alba, același președinte Iohannis, nu altul, că aveți secvența pentru numele lui Dumnezeu, îi spunea domnului președinte Donald Trump că România are o creștere economică solidă. Acolo creșterea economică din România era solidă, aici este un dezastru economic", a comentat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Guvernul nu pică

"Prin faptul că domnul președinte Iohannis trimite Guvernul Dăncilă în fața Parlamentului, te duci în fața Parlamentului, dacă el nu-ți aprobă restructurarea Guvernului, nu se întâmplă nimic, Guvernul nu pică. Și trebuie cumva mers la Curtea Constituțională. Guvernul pică prin demisie sau prin moțiune de cenzură. Deci ne aflăm în fața unei situații neprevăzută de Constituție. Lucrul acesta poate să fie în favoarea domnului Iohannis sau în defavoarea lui, deși cred că cel mai probabil în defavoarea dl. Iohannis.", a mai spus aceasta.

Nu este o logică

"Sunt tot felul de scenarii care se fac. Se încearcă să se găsească o explicație logică a unor gesturi ilogice. În opinia mea, ieri, era vorba despre o remaniere de Guvern care nu avea legătură cu ALDE, ci era vorba de altceva. Niște PSD-iști se înlocuiau cu alți PSD-iști, iar la Justiție un PSD-ist era înlocuit cu un fost magistrat important. Deci nu avea legătură să-i respingă pe cei patru. În opinia mea, nu este o logică, este mai mult glandă, emoție. Orice candidat la președinție, în turul doi, are nevoie de voturile Stângii, ale PSD-ului în principal, că ocupă cea mai mare parte din stânga", a mai adăugat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel