Scandalul UGIR 1903. Acuzaţii de fraude cu bani europeni şi jonglerii cu banii de chirie între Opran şi Corâci

În UGIR 1903 are loc un adevărat război între grupul fostului președinte, Cezar Corâci, și cel al actualului președinte interimar, Marius Opran. De Ce News vă prezintă scandalul dintre cele două tabere de patroni din conducerea UGIR 1903.

Se pare că relațiile s-au tensionat în 2010, atunci când Guvernul anunța măsurile de austeritate. O parte a patronatului se revolta împotriva conducerii, care se declarase de acord cu măsurile de austeritate propuse de Guvern. Trei persoane au intrat cu forţa în cabinetul preşedintelui Cezar Corâci. Ei susţin că tăierile de salarii şi pensii ar fi fost stabilite cu jumătate de an înainte, într-un protocol secret semnat cu preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc. În urma incidentului, la faţa locului a fost chemată poliţia, pentru a calma spiritele. Corâci s+a afirmat ca un critic constant al Guvernului Boc, respingând inclusiv Codul Muncii propus de Executiv.

La începutul acestei luni, Colegiul Director al Confederaţiei Patronale Naţionale UGIR 1903, reunit în şedinţă extraordinară, l-a numit ca preşedinte interimar pe Marius Eugen Opran şi ca preşedinte executiv pe Constantin Vasile. Un puci portocaliu, dat de pedelişti sau apropiaţi ai serviciilor secrete, susține tabăra lui Corâci. Noua conducere este ilegală şi vrea să aducă UGIR de partea Puterii, mai spune acesta.

Marius Opran: „Famiglia Corâci trebuie să explice însușirea banilor europeni”

A apărut și reacția noii conduceri, care a lansat o acuzație de atribuire ilicită de bani din fonduri europene de către echipa Corâci. „Famiglia Corâci a umflat o bună parte din banii europeni alocați proiectului UGIR 1903, fără ca nimeni să fie informat de jaful care se petrece sub egida confederației”, declară Marius Opran într-o informare către membrii UGIR. Acesta adreseayă un mesaj direct şi emoţional fostului lider:

”Epoca în care ai aburit şi minţit pe toţi cei din UGIR s-a terminat şi altă pleaşcă de genul ăsta, pe care să o confunzi cu o afacere de familie, nu cred că mai poţi găsi, afaceri nu ştii să faci fiindcă în viaţa ta nu ai făcut nici una. Cu contractul POSDRU ai riscat să fie anulat încălcând cele mai elementare prevederi ale acestuia, crezând că va merge la nesfârşit ecscrocheria interzisă prin contract de a-ţi salariza toată familia cu sume uriaşe, nepăsându-ţi că anularea contractului ar aduce daune uriaşe interne şi internaţionale imaginii UGIR-ului. Sunt însă tare curios acum de unde o să poţi rambursa către POSDRU sumele necuvenite luate în mod ilegal ca salarii pentru tine şi pentru fetele tale din bani europeni, având în vedere că numai pentru primele 3 luni ale lui 2011 ai de rambursat peste 25,000 EURO. apropo. Să auzim numai de bine şi să nu uiţi să mă chemi la petrecerea de farewell pe care o să o dai cu ocazia pensionării”, îi transmite Opran lui Corâci. „Sper însă că studierea tabelului cu banii europeni însuşiţi de fam. Corâci & Co. va constitui o lectură relevanta şi edificatoare, aşa cum a fost şi pentru mine, în special modul de operare tipic psihologiei infractorilor”, continuă acesta.

Cezar Corâci: „Vor să aducă UGIR în incapacitate de plată”

„Sunt pus în situaţia nedorită să observ că încă o dată că atunci când nu poţi să construieşti este mai uşor să distrugi. Ce contribuţie financiară sau de altă natură la dezvoltarea UGIR 1903 (poate neplata chiriilor, sau reclamaţiile continue) au cei care vor să oprească proiectele UGIR-ului? Cine şi mai ales de ce vor aceştia să aducă UGIR 1903 cu orice preţ în incapacitate de plată (aşa cum scriau deja la POSDRU înainte de semnarea contractului)?”, se întreabă Cezar Corâci, care își întemeiază afirmațiile pe un document pe care vi-l prezentăm:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel