EXCLUSIV  Scandal TVR. Scrisoare deschisă a jurnaliștilor din Republica Moldova

Jurnaliștii de la Chișinău implicați în proiectele organizate de TVR Cluj au trimis o scrisoare de protest față de afirmațiile lui Adrian Rozenberg, fost producător al stației locale. Rozenberg ar fi spus despre jurnaliste că nici măcar nu stăpâneau foarte bine limba română. 

Iată conținutul scrisorii de protest:

'Toate jurnalistele erau, cum să zic, fete de sticlă, unele dintre ele nu făcuseră deloc teren. În plus, jurnalistele din proiectul transfrontalier au fost de limba rusă. Nu prea înțelegeau nici limba română, deci nu știu ce «pod peste Prut» a ieșit.'

Citatul de mai sus aparține lui Adrian Rozenberg, fost producător executiv la TVR Cluj, și l-am preluat dintr-un interviu acordat de către acesta portalului de știri „pressone.ro”.

Dincolo de afirmațiile tendențioase, aproximative și chiar mincinoase, NOI, jurnaliștii de la Chișinău implicați în proiectele organizate de TVR Cluj, ne declarăm dezamăgirea, dar și surprinderea de a regăsi în acest interviu un alt om: ușor infantil, răzbunător și foarte disprețuitor în raport cu jurnaliștii din Republica Moldova.

Simțim nevoia să mărturisim că proiectele TVR Cluj – Jurnalist în România și Reporter Est – nu au avut nicio clipă conținutul unui program de tip „pod peste Prut”, reprezentând mai degrabă o platformă comună în care s-au regăsit experiențe media diverse, deci un exercițiu al diversității, la care, spre onoarea TVR, au participat vorbitori și de limba rusă.

Aprecieri sau dispreț? 

Trebuie să ne spună prietenul nostru Adrian Rozenberg, când a fost sincer: atunci când ne gratula cu aprecieri despre profesionalismul nostru sau acum când vorbește despre noi într-un mod disprețuitor, iar proiectele la care am participat le califică „apă de ploaie”?

NOI am răspuns cu multă bucurie la toate invitațiile TVR, am apreciat preocuparea postului public pentru zona pe care o reprezentăm, dar nu putem acum să nu ne exprimăm protestul față de apariția în spațiul public a unor poziții jignitoare la adresa jurnaliștilor de la Chișinău, fapt pentru care solicităm conducerii TVR, în mod expres doamnei președinte Irina Radu, să ia act de protestul nostru, de situația creată de Adrian Rozenberg și încurajăm totodată personalul TVR să susțină pe mai departe proiectele care privesc Republica Moldova, " se arată în scrisoarea de protest

Iată și semnatarii scrisorii, jurnaliști din Republica Moldova: 

ANNA GLUȘCO – MOLDOVA 1

GLORIA GORCEAG – MOLDOVA 1

OLGA GRUZDEVA – RU TV

VERONICA GHIMP – PUBLIKA TV

TATIANA PAȘCOVSCHI – CANAL 2

AURA REVENCO – JURNAL TV

OLESEA RUSSU – MOLDOVA 1

ZHANNA SHASHKOVA – GRT

ANNA SMOLNIȚCHI – THT BRAVO

LIUDMILA VASILACHI – MOLDOVA 1

NATALIA VLASOVA – ITV

STELA JEMNA – MOLDOVA 1

EVELINA SVIDCENCO – MOLDOVA 1

ELENA MOCANU – GĂGĂUZIA TV

ANA DANILESCU – JURNAL TV

ELENA BĂNCILĂ – REALITATEA TV MOLDOVA 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel