Scandal sparanghel. Radu Oprea: MINICIUNĂ prin omisiune. Bătaie de joc

Radu Oprea
Radu Oprea

Senatorul Radu Oprea demontează o informaţie furnizată de către oficialii guvernamentali privind libera circulaţie în Uniunea Europeană.

"Dreptul la liberă circulație în UE. Circulă in ultima vreme o minciună prin omisiune. Haideți să o demontăm împreună. Probabil l-ați auzit pe Ludovic Orban spunând că nu poate încălca dreptul la liberă circulație când se referea la plecarea muncitorilor sezonieri în Germania. Vă aduceți aminte bătaia de joc de pe aeroportul Cluj!

Dacă nu l-ați auzit pe el, atunci sigur i-ați auzit pe Violeta Alexandru sau pe Bogdan Aurescu susținând același lucru. Dacă citim art. 45 din Tratatul de Funcționare al Uniunii Europene, vom găsi la alin.3 o excepție care se referă la rezerva restricțiilor justificate de ... sănătatea publică", transmite senatorul PSD Radu Oprea.

"LUCRĂTORII

Articolul 45

(1) Libera circulație a lucrătorilor este garantată în cadrul Uniunii.
(2) Libera circulație implică eliminarea oricărei discriminări pe motiv de cetățenie între lucrătorii statelor membre, în ceea ce privește încadrarea în muncă, remunerarea și celelalte condiții de muncă.

(3) Sub rezerva restricțiilor justificate de motive de ordine publică, siguranță publică și sănătate publică, libera circulație a lucrătorilor implică dreptul:
(a) de a accepta ofertele reale de încadrare în muncă;
(b) de a circula liber în acest scop pe teritoriul statelor membre;
(c) de ședere într-un stat membru pentru a desfășura o activitate salarizată în conformitate cu actele cu putere de lege și actele administrative care reglementează încadrarea în muncă a lucrătorilor statului respectiv;
(d) de a rămâne pe teritoriul unui stat membru după ce a fost încadrat în muncă în acest stat, în condițiile care vor face obiectul unor regulamente adoptate de Comisie.
(4) Dispozițiile prezentului articol nu se aplică încadrării în administrația publică."

Radu Oprea: "Guvernul Orban minte prin omisiune"

"Deci guvernul Orban minte prin omisiune, noi aflându-ne în situația creată de pandemia de Coronavirus. Acest drept la liberă circulație este restricționat. Dar când interesele camarilei de partid o cer, nicio minciună nu mai contează, deși, ca de obicei, ea are picioare scurte. O declarație recentă a lui Marcel Vela a trecut neobservată in spațiul public dâmbovițean: la solicitarea MAE a fost stabilit un pod aerian și 92 cetățeni români au revenit din Germania.

Târziu, foarte târziu aș spune. Acesta era lucrul pe care ar fi trebuit să-l facă de la începutul stării de urgență și pe toată durata acesteia. Așa ar fi protejat cetățenii români și ar fi avut un control clar la intrarea lor in țară. Dar guvernul Haotic ne-a obișnuit cu astfel de măsuri tardive: purtarea măștii a devenit obligatorie în starea de alertă, după încetarea starii de urgență", a scris Radu Oprea pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel