Parlamentarii fumători șantajează: interzicem băutura dacă nu ne lăsați să fumăm

În cazul în care se va aplica legea care  interzice fumatul în spații publice, 33 de senatori și deputați amenință ca vor iniția și ei un proiect prin care să se interzică băutura. 

Textul de lege prin care fumatul în spații publice a fost interzis a fost contestat la Curtea Constituțională pe motiv că, în formula actuala, nu le permite fumătorilor să își aprindă țigara la ei acasă. 

Senatorii și deputații având viciul fumatului sunt revoltați de legea care le interzice să-și aprindă țigările în public. Viciul lor nu este atât de periculos, spun aleșii care se gândesc să propună  și ei un proiect de  lege prin care vor să scoată în afara legii alte patimi, informează PRO TV.

Senatorul Cristiana Anghel spune că, "Interzici fumatul, dar băutura nu o interzici. Crimele se fac la un pahar de băutura, nu la o țigară. Este o lege proastă, e gândită prost, este scrisă prost și este făcută de niște persoane care habar n-au de drepturile cetățeanului. Deci nu pot să înțeleg cum a putut să iasă o asemenea mizerie. Probabil se vor îmbogăți cei care trebuie să dea amenzi".

[citeste si]

Contestatarii spun că, în țări precum Germania, unde a existat o tentativă de a interzice fumatul, a scăzut productivitatea muncii. Parlamentarii au sesizat faptul că, în formula care a trecut de votul Camerei Deputaților, textul are o definiție neclară a ceea ce înseamnă "spațiu public inchis".

Steliana Miron, senator PNL: "Era acolo o formă care îți interzicea să fumezi chiar și în proprietățile particulare, cum ar fi și apartamentul. Era acolo un articol în care spunea că inclusiv în apartament nu ai voie să fumezi. Pe motivul ăla s-a facut contestația."

Aurelia Cristea, initiatorul legii este de părere că "Spațiu public e definit în lege ca acel spațiu destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate, indiferent de activ care se desfășoară acolo, chiar și dacă e activ temporară și spațiu care e delimitat de doi pereți și un acoperiș."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel