Urmărește emisiunea live



Scandal cu greviștii din Poșta Română. Presiuni pentru a renunța la acțiune / Update: Negocieri între Guvern și sindicaliști

Foto: BNS
Foto: BNS

Poștașii care au intrat în grevă la Cluj au fost înlocuiți de angajați ai instituției trimiși de la București.

Update 4:

De la ora 15.00, are loc o ședință de negociere la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. La această ședință, va participa o delegație a Blocului Național Sindical, condusă de președintele BNS, Dumitru Costin. La întâlnire, vor lua parte ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan și reprezentanții managementului Poștei Române.

Update 3:

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România a transmis un comunicat privitor la greva din cadrul instituției în care se stipluează faptul că 90% din angajați vor avea salariul minim pe economie din luna iulie a acestui an.

Update 2:

Mai mulți angajați ai poștei Române au transmis scrisori către liderii Coaliției PSD - PNL: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Acestea pot fi accesate aici: 1, 2, 3, 4, 5.

În cadrul unei campanii fără precedent, angajații Poștei Române, aflați în grevă generală, vor trimite mii de scrisori de acest fel către liderii coaliției de guvernare pentru a le atrage atenția cu privire la salariile pe care le au în prezent.

Începând de astăzi, adresele de e-mail ale celor doi lideri politici, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, vor fi umplute cu mesajele lucrătorilor poștali aflați în grevă. 

Update:

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, raportează presiuni și la Oficiul Poștal Târgoviște, unde a sosit în această dimineață, 1 aprilie 2024, de la București, o delegație de trei persoane, angajate în centralul Companiei Naționale Poșta Română,  pentru a opri greva membrilor SLRP de la Târgoviște.

Știrea inițială:

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, raportează primele presiuni care se fac asupra lucrătorilor poștali, membri de sindicat ai SLPR, care își doresc să intre în grevă. 

13 angajați ai Poștei Române au fost trimiși de la București să-i înlocuiască pe cei care au intrat în grevă astăzi în HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj. În urma acestei decizii, lucrătorii poștali din HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj au protestat și au cerut ca aceștia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajați ai acestei filiale a Poștei Române. 

Carol Sinka, președintele SLPR Cluj, a intervenit, luni dimineață, la Știrile Dimineții de la Antena 3, unde a expus situația de la fața locului.

„Conducătorul acestei companii, care este pus politic, face abuzuri și presiuni pe oameni. Se știe că va fi grevă generală și a trimis în Cluj-Napoca, la centrul regional de tranzit, o delegație de 13 oameni, din cauza faptului că ai noștri colegi vor opri activitatea. La ora 23:30 au intrat în centrul regional de tranzit și au început să lucreze. Ei au venit să muncească trimiși de directorul general. Sunt cazați la hotel, au diurnă, li se decontează transportul, azi dimineață au trimis doi directori din companie cu avionul să facă presiuni asupra oamenilor să-și reia activitatea.“, a spus Carol Sinka.

„Aveți confirmarea că directorul general al Poștei Române a făcut aceste demersuri?“, a întrebat jurnalista Ana Iorga.

„Sunt în mijlocul unui colectiv de la Oficiul 13. Trimite tot felul de adrese. Oamenilor li se spune că se lasă manipulați de către sindicat. Noi nu avem niciun interes. România mai este o țară liberă? Acum, în fața domnului director, oamenii nu mai au voie să vorbească și se simt ca și cum ar fi în lagăr“, a mai zis președintele SLPR Cluj.

În ceea ce privește salariile angajaților din Poșta Română, Carol Sinka a precizat că acesta, „după 34 de ani de vechime, salariul e de 2136 de lei“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel