Scade producția de petrol. Înțelegere între principalele state producătoare

Principalele state producătoare de petrol au ajuns la o înțelegere pentru a scădea producția de petrol. 

Principalele state producătoare de petrol au convenit duminică asupra unei scăderi a producţiei în încercarea de a susţine preţurile, pe fondul pandemiei cu noul coronavirus şi al unui "război al preţurilor" între Rusia şi Arabia Saudită, transmit agenţiile internaţionale de presă, scrie Agerpres. 

"Am ajuns la un acord istoric pentru reducerea producţiei statelor membre ale OPEC+ (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, Rusia şi alţi producători de petrol) cu aproape 10 milioane de barili pe zi, începând de la 1 mai", a precizat pe Twitter ministrul kuweitian al petrolului, Khaled al-Fadhel, potrivit AFP.

Ministrul mexican al energiei, Rocio Nahle, a anunţat la rândul său că s-a ajuns la un acord privind o scădere a producţiei cu 9.7 milioane de barili pe zi începând din mai şi le-a mulţumit membrilor OPEC pentru susţinerea acordată, a relatat Reuters.

Dezechilibru pe piața petrolieră mondială 

Pandemia de coronavirus a provocat un dezechilibru pe piaţa petrolieră mondială, unde oferta era deja excedentară, iar acum a ajuns la un nivel fără precedent, având în vedere restricţiile de deplasare adoptate în întreaga lume pentru a evita propagarea virusului. Din cauza restricţiilor cererea mondială de petrol a scăzut cu aproximativ 30 milioane barili pe zi, sau aproximativ 30% din producţia mondială.

OPEC, Rusia şi alţi producători de petrol, regrupaţi în alianţa OPEC+, şi-au prezentat joi planurile pentru a-şi reduce producţia cu peste o cincime, însă au subliniat că un acord final depinde de alăturarea Mexicului, care potrivit surselor consideră că efortul care i se solicită este excesiv comparativ cu alţi producători.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel