Satu Mare: Secţia Neurologie va fi mutată într-o structură modulară, lângă Spitalul Judeţean

Secţia de Neurologie va fi mutată într-o clădire modulară de peste 2.000 de metri pătraţi ce urmează să fie construită lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, valoarea investiţiei fiind de 7,2 milioane lei fără TVA, a declarat, joi, managerul instituţiei, Adrian Marc.

El a explicat că a fost finalizat studiul de certificatul de urbanism şi urmează organizarea licitaţiei pentru proiect tehnic şi execuţie, mutarea fiind necesară deoarece secţia funcţionează în incinta fostului spital municipal, aflat la distanţă de SJU.

"Având în vedere că amplasarea secţiei este în fosta clădire a spitalului municipal, iar Unitatea de Primire Urgenţe, computerul tomograf, imagistica, se află în altă locaţie, se pierd timpi preţioşi care se reflectă în viaţa şi confortul pacienţilor prin acest consult interclinic. Avem certificatul de urbanism şi pornim licitaţia pentru proiectul tehnic şi execuţia unei structuri modulare care va fi amplasată în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă. Structura va avea o formă de parter plus două etaje. Secţia actuală de 75 de paturi este undeva la 800 de metri pătraţi. Conform noilor parametri, standarde, suprafaţa necesară ar fi de 2.000 de mp. Prin această structură modulară, parter şi două etaje, suprafaţa construită şi desfăşurată ajunge la 2.047 metri pătraţi, va comunica printr-o pasarelă cu clădirea spitalului, va fi din elemente prefabricate cu dimensiuni standardizate iar casa scărilor şi lifturilor vor fi pe structură de beton", a precizat Marc.

Managerul SJU speră ca această mutare să se producă până în primăvara anului viitor.

"Este absolut necesar pentru că această secţiei trebuie relocată cât mai urgent, noi sperăm ca timpii alocaţi acestor activităţi, proiectul tehnic şi execuţia, care se vor licita, să nu aibă întârzieri din cauza unor aspecte tehnice. Ne-am propus ca acest contract să îl semnăm în acest an şi undeva în luna martie anul viitor această secţie să fie relocată", a mai spus Marc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel