Satu Mare: Festivalul Pălincii în Inima Ţării Oaşului - Turţ, la sfârşitul acestei săptămâni

"Festivalul Pălincii în Inima Ţării Oaşului - Turţ" va avea loc în perioada 8-9 noiembrie în judeţul Satu Mare, evenimentul propunându-şi să pună în valoare tradiţiile româneşti, a anunţat preşedintele Asociaţiei Patronale a Producătorilor de Pălincă Naturală din Ţara Oaşului, Cornel Mureşan, miercuri, printr-un comunicat de presă, precizează Agerpres.

"Principalele scopuri ale festivalului sunt acelea de a pune în valoare tradiţiile româneşti din Ţara Oaşului, creşterea vizibilităţii producătorilor locali de pălincă din Regiunea de Nord Vest, prin sprijinirea promovării produselor specifice zonei precum: pălinca obţinută din diverse sortimente de fruct, produse alimentare tradiţionale locale şi produse de artizanat. Festivalul Pălincii în Inima Ţării Oaşului - Turţ este un festival ce îşi propune promovarea potenţialului turistic al zonei, în principal creşterea atractivităţii atât ca destinaţie turistică, cât şi valorificarea produselor tradiţionale româneşti. Toate aceste demersuri conduc la creşterea vizibilităţii judeţului Satu Mare pe harta turistică a României", precizează sursa citată.

Potrivit acestuia, festivalul va determina o creştere a numărului turiştilor care vor vizita judeţul Satu Mare, care vor putea interacţiona cu localnicii, să admire tradiţiile strămoşeşti, să guste din preparatele şi băuturile locale.

"Tradiţiile populare reprezintă o atracţie deosebită pentru vizitatorii judeţului. Cea mai cunoscută dintre acestea fiind tradiţia obţinerii băuturilor prin distilare dublă- pălinca, care are o vechime atestată de mai multe secole în judeţul Satu Mare. Festivalul va produce şi o creştere a veniturilor factorilor economici locali, prin stimularea vizitatorilor de a cheltui, iar pentru agenţii economici un cadru propice de a încheia noi afaceri", a mai precizat sursa citată.

În ziua festivalului se va organiza concursul "Pălinca cea mai bună" unde vor fi premiate cele mai bune sortimente de pălincă. Evaluarea acestora va fi efectuată de către experţi autorizaţi în domeniu. Totodată, va avea loc şi un spectacol de cântece şi dansuri populare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel