Sarmat. Generalul Cristian Barbu a spulberat noua armă despre care Putin a spus că îi va face pe inamicii Rusiei să ”reflecteze”

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Miliare, a spulberat noua armă despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că îi va face pe inamicii Rusiei să „reflecteze”.

„În calitate de militar, chiar dacă sunt în rezervă, trebuie să iau în calcul toate variantele. Dar nu se pune problema cu acest Sarmat (n.r. rachetă balistică intercontinentală Sarmat), care nu funcționează. Vă spun sigur, pentru că sunt de specialitate. Nu pleacă cum trebuie, nu este finalizat cum trebuie. Și rușii au spus, acum două zile, că de abia de aici încolo vor începe adevăratele teste și de abia de acum îl vor introduce în fabricație. Probabil că, spre sfârșitul anului 2023, ar putea să înceapă să fie relocat în acele silozuri, dacă China îi va distribui componente de care mai are nevoie. Deci este o poveste de speriat copiii, dacă copiii nu cumva gândesc. Vă spun că sunt aiureli pe care trebuie să le combatem în mod clar și științific”, a spus Cristian Barbu, general în rezervă şi fost rector al Academiei Tehnice Miliare, vineri după-amiază, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Decisiv”, moderată de Cătălina Porumbel.

„Putem să contracarăm, asta am vrut să spun. Să nu își imagineze cineva că poate să tragă cu o astfel de rachetă și noi să stăm, să ne uităm și doar să rugăm. Nu!”, a subliniat generalul.

„În curtea bunicilor era un obuz din 1917. Nu a explodat. A căzut și s-a rupt în două fără să explodeze. De bune ce erau armele...”, a spus Val Vâlcu, prezent în platoul Antena 3.

Amintim că armata rusă a efectuat, recent, un test cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă despre care preşedintele Vladimir Putin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să „reflecteze”.

„Este cu adevărat o armă unică care va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă, a afirmat Putin într-o declaraţie televizată după efectuarea testului.

Testarea acestei rachete nu a fost o surpriză pentru Occident, dar ea a avut loc într-un moment de tensiuni geopolitice extreme după agresiunea Rusiei asupra Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel