Samsung S23 vs. iPhone 14 - care telefon premium de ultimă generație este mai bun?

Freepik
Freepik

Două game de telefoane inteligente foarte performante au fost lansate în ultimele luni. În septembrie 2022, Apple a scos pe piață cea mai nouă generație iPhone, cu patru modele, iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Câteva luni mai târziu, la începutul lui februarie, Samsung a dezvăluit noile sale telefoane Galaxy, cu modelele S23, S23+ și Ultra.

Ambele game includ telefoane premium, compacte, cu prețuri rezonabile și similare, cu componente puternice și camere foto performante. Iată mai jos care sunt diferențele dintre ele, pentru a putea face o alegere în deplină cunoștință de cauză.

Design

Ambele game noi Samsung și Apple urmează conceptele de design folosite pentru predecesoarele lor, dar cu unele modificări. Astfel, iPhone 14 arată aproape ca iPhone 13, dar notch-ul frontal este redus cu 30%. În ceea ce privește Samsung S23, acesta arată ca S22, însă producătorul sud-coreean a decis să doteze toate modelele din gamă cu ecrane din sticlă tip Gorilla Glass Victus 2, care promite o rezistență sporită la căderi, inclusiv pe suprafețe foarte dure. S23 nu are notch frontal, dar are o gaură minusculă pentru camera selfie. 

În ceea ce privește autentificarea, iPhone 14 folosește tehnologia Face ID. De cealaltă parte, Samsung Galaxy S23 are un scanner de amprentă cu ultrasunete, pentru autentificarea biometrică.  Ambele game de smartphone-uri sunt certificate IP68, fiind rezistente la praf și apă curată. 

Nu în ultimul rând, telefoanele Galaxy S23 sunt disponibile în patru culori, negru, crem, verde și lavandă, în timp ce iPhone 14 este comercializat în cinci culori: negru cosmic, argintiu, auriu, violet închis și roșu. 

Display

Ambele game de telefoane au dimensiuni similare ale ecranului. Însă, potrivit specialiștilor, afișajul pentru Galaxy S23 este mai bun: acceptă o rată de refresh dinamică, de până la 120 Hz și are o luminozitate de vârf mai mare. 

Dincolo de aceste diferențe, ambele telefoane oferă display-uri excelente, cu sticlă rezistentă și compatibile cu HDR.

Performanțe tehnice

În ceea ce privește telefoanele Samsung Galaxy S23, acestea sunt dotate cu procesoare Snapdragon 8 Gen 2 “for Samsung”, o versiune dedicată noii serii pentru care producătorul sud-coreean a apelat la concurentul său Qualcomm. De asemenea, gama include telefoane cu 8 și 12 GB RAM și cu capacități de stocare de 128, 256, 512 GB ori 1 TB.

iPhone 14 folosește procesoare A15 Bionic, au 6 GB RAM și, în funcție de model, capacități de stocare de 128/ 256/ 512 GB sau 1TB.

Atât Samsung Galaxy S23 și cât și iPhone 14 sunt extrem de rapide, deci au performanțe tehnice excelente.  În plus, iPhone 14 are funcții SOS urgențe prin satelit și de detectare de accidente, ce se pot dovedi foarte utile. 

Cameră foto

Samsung Galaxy S23 are o configurație de camere mai versatilă, cu una principală, de 50 MP f/1.8 cu OIS, una ultrawide de 12 MP f/2.2 și una de 10 MP f/2.4 cu zoom optic 3x. 

De cealaltă parte, iPhone 14 are două camere foto, una de 12 MP f/1.5 cu OIS și o alta de 12 MP f/2.4 ultrawide. Datorită senzorului de zoom optic 3x, S23 demonstrează performanțe reale la realizarea fotografiilor de acest tip. 

De asemenea, Galaxy S23 este dotat cu o cameră selfie de 12 MP f/2.2, în timp ce iPhone 14 are o cameră frontală de 12 MP f/1.9 în notch. Ambele modele au camere selfie cu autofocus, pentru o mai bună claritate a imaginii.

În ceea ce privește înregistrarea video, cu un smartphone Galaxy S23 pot fi realizate clipuri 8K la 30 cadre pe secundă (fps) de la camera principală, în timp ce celelalte sunt utile pentru videoclipuri 4K la 60 fps. Telefoanele iPhone 14 pot înregistra clipuri la 4K și edita videoclipuri în Dolby Vision, la o calitate foarte bună.

Autonomie a bateriei

Deși au dimensiuni similare, Galaxy S23 are o baterie mai mare, de 3.900 mAh. În pofida unor componente consumatoare de energie, de exemplu, un display cu o rată de refresh ridicată, modelul cel mai accesibil al gamei S23 este dotat cu o baterie cu o autonomie mai mare decât cea pentru iPhone 14. Însă ambele game de telefoane au baterii care pot avea autonomie de o zi, în condițiile unei utilizări moderate.

Samsung Galaxy S23 poate fi încărcat la o rată mai rapidă, de 25 W, comparativ cu 20 W pentru iPhone 14. Ambele tipuri de telefoane pot fi încărcate și wireless, la 15 W. 

Deci Samsung Galaxy S23 sau iPhone 14? Răspunsul la această întrebare este mai complex, pentru că, dincolo de design, performanțe tehnice și autonomia bateriei, cele două game au sisteme de operare total diferite, preferate de unii sau de alții: Android sau iOS. De obicei, utilizatorii de lungă durată tind să aleagă acel sistem de operare cu care s-au obișnuit, caz în care ambele game sunt alegeri excelente. Samsung Galaxy S23 și iPhone 14 sunt game premium, iar alegerile pot fi făcute doar luând în calcul obiceiurile și preferințele utilizatorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel