EXCLUSIV  Samsarii, ELIMINAŢI din pieţe. Florin Ciobanu: Acesta e planul / video

Piata
Piata

Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, a vorbit despre planul pentru eliminarea samsarilor din lanţul fermier - client şi a venit şi cu o soluţie alternativă pentru rezolvarea acestei probleme care face ca preţul legumelor şi al fructelor să fie umflat, iar profitul să se scurgă în buzunarele comercianţilor.   

Într-un interviu acordat DC News TV, fermierul Florin Ciobanu a vorbit despre proiectul prin care se doreşte eliminarea samsarilor care fac ca preţul legumelor şi al fructelor să se dubleze de la poarta fermei şi până la taraba din piaţă, explicând că aceştia ar putea fi scoşi din schemă prin înfiinţarea cooperativelor. 

"Samsarul a avut un rol destul de OK. Din cauza faptului că el ştia să negocieze iar fermierul era ‚obligat’ să-şi vândă rapid marfa pentru că, neavând depozite cu temperatură controlată, nu poţi să ţii roşia două săptămâni până găseşti un client care să-ţi dea preţul pe care ţi-l doreşti, micii fermieri au vândut în pierdere sau aproape în pierdere. Şi, de multe ori, profitul din munca respectivă a ajuns în buzunarele samsarului sau ale comerciantului. A fost o perioadă şi încă se mai practică în România.

Dar noi vrem să scoatem samsarul din acest circuit şi să punem cooperativa. Cooperativa să facă partea de comercializare către supermarketuri, către fabrici de procesare, cooperativa poate să îşi deschidă magazin propriu. Putem copia de afară exemple de bune practici", a explicat Florin Ciobanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel