Salată de boeuf. Gafă MARE la Bruxelles despre România

salată de boeuf
salată de boeuf

Gafă la Bruxelles despre România!

În restaurantele Consiliului UE s-a introdus mâncarea tradiţională românească... doar că nu este chiar atât de tradițională românescă, ba din contră! 

În restaurantele Consiliului UE s-a servit marţi mâncare tradiţională românească, eveniment pregătit cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri, dar şi în contextul preluării de la 1 ianuarie a Preşedinţiei Consiliului de către România, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Meniu problematic

Din meniul tradiţional românesc nu au lipsit salata de boeuf, ciorba de fasole cu afumătură, sarmalele, ghiveci cu mămăliguţă, zacuscă şi, la desert, cozonac. Așadar Bruxelles-ul nu știe că boeuf vine din franceză.... Nu mai zicem că nici zacusca nu este prea românescă, dar boeuf, chiar dacă nu știi limba franceză, tot îți sună melodios. Termenul boeuf provine din limba franceză şi înseamnă "vită".

Cât despre zacuscă, după unele surse, este originară din Armenia, altele spun că vine din Georgia. De aici a pătruns mai întâi în Moldova, iar de aici în Transilvania.

[citeste si]

Cât despre sarmale... sunt şi alte ţări care pretind a fi locul de provenienţă. Sarmalele sunt de sute de ani pe mesele unei părţi importante a populaţiei lumii dar au fost, se pare, inventate de turci. Odată cu ocuparea noilor teritorii, bucătăria turcă îşi aduce semnificativ aportul, în special în Balcani, Europa de est şi Asia centrală şi indirect, prin intermediul altor naţiuni, Bosnia, Bulgaria, Croaţia, Slovenia, Grecia, Serbia, România, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Irak, Iordania, Liban, Moldova, Siria, Ucraina, Rusia, Azerbaijan, Kazahstan, Kîrghistan, Uzbekistan, Polonia, Germania, Suedia, Finlanda... Toate aceste ţări figurează pe harta sarmalelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel