Salamul de biscuiți este cel mai bun desert de post. Se prepară ușor, iar gustul este delicios.
Ingrediente
- 400 g biscuiți Petit Beurre
- 100 g stafide/ rahat
- 50 g cacao
- 100 g zahăr
- 200 ml apă
- 50 ml ulei
- 2 lingurițe esență de rom
- 2 linguri nucă de cocos
Cum se prepară
Rupeți biscuiții cu mâna, în bucățele mici. Puneți apa într-un vas pe foc, adăugați zahărul, uleiul, esența de rom și amestecați până când zahărul s-a topit. Adăugați cacaoa și omogenizați. Opriți focul când începe să fiarbă. Adăugați stafidele și lăsați amestecul să se răcească puțin. Turnați amestecul peste biscuiți, amestecând bine, astfel încât biscuiții să fie acoperiți.
Întindeți folie de plastic pe masă și presărați nucă de cocos, scrie temananc.ro. Puneți jumătate din compoziție, dați-i formă cu mâna, apoi înfășurați folia astfel încât să obțineți un rulou. Dacă vreți ca salamul de biscuiți să vă iasă dreptunghiular, puneți compoziția într-o tavă de chec.
Lăsați salamul de biscuiți să se întărească și să capete formă pentru o oră. Biscuiții vor absorbi lichidul și vor deveni foarte fragezi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu