Benoît Hamon a câștigat primarele socialiștilor francezi

Câștigătorul celui de-al doilea tur pentru desemnarea principalului candidat al stângii în alegerile prezidențiale franceze, care a avut loc duminică, este Benoît Hamon, după cum, de altfel, DcNews a anticipat. Istoricul Daniela Zaharia a făcut o analiză a alegerilor de duminică, prezentând șansele fiecărui candidat.

"Benoît Hamon are cele mai mari șanse să câștige primarele datorită preferinței pe care i-o arată votanții celui de al treilea clasat în turul I, Arnaud Montebourg. Hamon are un discurs care îmbrățișează cele mai tipice viziuni ale stângii în materie de echitate socială, muncă, distribuția veniturilor, dar este acuzat de nerealism de către adversari. Ideile lui economice îi fac pe parlamentarii reformiști din aripa dreaptă a Partidului Socialist, conduși de Gille Savary, să se mobilizeze pentru a sprijini o altă campanie în cazul nominalizării lui Hamon. Nici opiniile sale politice nu sunt în afara criticilor: păcat capital în politica franceză, este acuzat de insuficientă laicitate. Reproșuri privind o posibilă rezervă față de drepturile femeilor vin să completeze un set de reproșuri care-l vor lipsi cu siguranță de sprijinul unor grupuri importante din stânga spectrului electoral", spunea Daniela Zaharia ]n analiza pentru DcNews.

Mai important, candidatul desemnat va reuși să energizeze electoratul de stânga și să își înfrunte cu succes contracandidații de dreapta și extrema-dreaptă? Scandalurile săptămânii care se încheie și care aduc în prim plan acuze de corupție contra principalilor candidați din spectrul de dreapta al politicii din hexagon, Francois Fillon și Marine Le Pen pot oare să facă mai ușoară sarcina unui candidat socialist?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel