Ruşii publică o scrisoare a împărătesei Ecaterina cea Mare pentru a convinge oamenii să se vaccineze

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Scrisoarea Ecaterinei cea Mare datează din 1787 şi oferă instrucţiuni cu privire la organizarea unor campanii de vaccinare împotriva variolei. Acum, autorităţile din Rusia speră să convingă cu acest document populaţia să se vaccineze împotriva COVID-19. 

„Una dintre cele mai importante (sarcini) ar trebui să fie introducerea inoculării împotriva variolei care, după cum ştim, provoacă un mare rău, mai ales printre persoanele de rând”, i-a scris Ecaterina contelui Piotr Rumiantsev.

„Această inoculare ar trebui să fie comună peste tot”, a scris ea, şi a continuat prin oferirea de detalii despre cum ar trebui să ajungă vaccinurile la populaţie. În plus, aceasta recomanda ca ruşii care se simt rău după vaccinare să fie găzduiţi la mănăstiri. Ecaterina cea Mare a fost prima persoană din Rusia care s-a vaccinat la acea vreme împotriva variolei. Un medic din Anglia i-a administrat vaccinul. 

Istoricul rus Oleg Khromov spune că, deşi împărăteasa a încercat să îi convingă şi pe alţii să se vaccineze, oamenii "erau speriaţi, era ceva nou şi neobişnuit", scrie Adevărul. 

Când regele francez Ludovic al XV-lea a murit de variolă în 1774, Ecaterina ar fi spus că este o „barbarie” să mori de respectiva boală în iluminatul secol XVIII. 

Ecaterina cea Mare a ocupat tronul imperial al ţării între 1762 şi 1796 şi este considerată unul dintre cei mai străluciţi monarhi pe care i-a avut vreodată Rusia, alături de Petru cel Mare.

Rusia, posibile noi restricţii pentru nevaccinaţi 

Posibilitatea de a cumpăra alcool este în joc pentru rușii nevaccinați, care ar putea avea nevoie în curând să demonstreze că s-au imunizat pentru a putea cumpăra băutură. Un grup de lucru înființat pentru a opri răspândirea coronavirusului în regiunea Sverdlovsk are în vedere interzicerea vânzării de alcool persoanelor care nu au un cod QR care să arate că au fost vaccinați.

Într-o nouă mișcare a autorităților locale, rușii care de obicei consumă băuturi alcoolice ar putea fi nevoiți să demonstreze că s-au vaccinat înainte de a primi o sticlă de vodcă.

Artyom Bakhterev, ministrul regional al complexului agroindustrial, a anunțat intenția pe Telegram.

El a spus: „Știm despre inițiativa participanților pe piață de a introduce coduri QR pentru a cumpăra alcool. Suntem pregătiți să discutăm despre această măsură cu colegii și experții la următoarea întâlnire a sediului operațional”.

Acesta a fost propus inițial de restauratorul Yevgeny Uryupin din Ekaterinburg, un oraș din regiune, pe Instagram, a relatat Vesti.ru.

El a spus că inițiativa ar putea încuraja oamenii să se vaccineze și să-i motiveze să consume mai puțin alcool. Din 18 octombrie, multe zone din țară au impus restricții pentru a face față unei creșteri a ratei coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel