Rusia - Siria. Transport secret, mascat cu o perdea de fum

Armata rusă a reușit să camufleze materialele descărcate în portul sirian Tartus.

Armata rusă foloseste cu eficiență maximă baza militară pe care o are în portul sirian Tartus Mai multe nave cargo ruseşti au fost descărcate sub un ecran de fum de acoperire, vineri, informează News.com.au, preluată de Agerpres. Ceea ce este neobişnuit, potrivit unor surse siriene pro-regim, conţinutul navelor este descărcat în secret. În zona portului este pulverizat un gaz special, destinat să genereze blocaje în sistemele de urmărire ale sateliţilor şi dronelor. 

[citeste si]

Materiale ascunse în propria bază

Rusia a spus că va răspunde la atacul SUA, Franţei şi Marii Britanii de săptămâna trecută asupra unor facilităţi asociate capabilităţilor de arme chimice ale regimului sirian. Moscova insistase că vor fi consecinţe după acest atac.
Deocamdată, nu se ştie ce au transportat navele ruse. Acestea au fost urmărite de analişti militari şi observatori atunci când au traversat Marea Neagră şi Strâmtoarea Bosfor pentru a intra, în ultimele zile, în Marea Mediterană.
Se speculează că ar fi vorba de sisteme de rachete sol-aer S-300, radarele lor şi platformele mobile pentru transportarea acestora. 
Un astfel de sistem ar putea creşte considerabil capacitatea regimului sirian de a doborî rachete occidentale şi israeliene şi avioane de luptă. Dacă se va adeveri, acest lucru va însemna o nouă escaladare a conflictului din Siria care a început în 2011.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel