Rusia: Patriarhul Kirill, în misiune la Strasbourg, unde se va întâlni cu conducerea Consiliului Europei

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, va efectua o vizită în zilele de 25 şi 26 mai la Strasbourg, unde va sfinţi o biserică ortodoxă rusă şi se va întâlni cu conducerea Consiliului Europei, organism paneuropean a cărui preşedinţie este asigurată în prezent de Franţa, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al patriarhului rus, preotul Aleksandr Volkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Potrivit secretarului de presă al patriarhului Kirill, sfinţirea bisericii - care va servi oficialilor ortodocşi ruşi de la Strasbourg, studenţilor din oraş şi altora - va avea loc duminică. De asemenea, în cadrul acestei vizite, patriarhul Kirill are programate întâlniri cu reprezentanţi ai Bisericii Romano-Catolice şi cu conducerea Consiliului Europei. Relaţiile Rusiei cu Consiliul Europei au fost tensionate până recent, după ce delegaţiei ruse la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) i-a fost suspendat dreptul de vot în 2014, ca urmare a anexării peninsulei ucrainene Crimeea, scrie Agerpres.

Din 2017, Rusia nu şi-a mai achitat contribuţia la bugetul CE şi riscă astfel să fie exclusă în iunie din organizaţie. Franţa şi Germania au făcut demersuri pentru a aplana tensiunile cu Rusia în privinţa locului său în cadrul CE. Într-o declaraţie a miniştrilor de externe ai ţărilor membre CE, adoptată la 17 mai, când Franţa a preluat preşedinţia organizaţiei, prin rotaţie, de la Finlanda, se sugerează pe un ton ambiguu că Rusiei i s-ar putea reatribui dreptul de vot în cadrul APCE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel