Ruladă aperitiv, varianta de Paște. Iată cea mai simplă rețetă

FOTO: Freepik @ KamranAydinov
FOTO: Freepik @ KamranAydinov

Iată o variantă de Paște a ruladei cu carne tocată și ouă fierte.

Ingrediente

650 carne tocată, amestec porcu cu vită

o linguriță sare

o jumătate linguriță nucșoară

o jumătate de linguriță de piper

3-4 căței de usturoi

o jumătate de ardei tăiat mărunt

400 grame spanac

un ou crud

4-5 ouă fierte, întregi

60 grame de pesmet

Mod de preparare

Carnea tocată se amestecă cu nucșoara, piperul și sarea. Peste carne se pune oul crud, usturoiul pisat, ardeiul verde tăiat și o parte din pesmet.

Compoziția se amestecă până se obține o pastă omogenă, se adaugă și restul de pesmet.

Aluatul obținut se pune peste o foaie de hârtie de copt, apoi se mai pune una peste compoziție și se întinde cu ajutorul sucitorului, pentru a obține o grosime egală peste tot.

Spanacul opărit se pune peste stratul de compoziție, iar peste se pun ouăle fierte.

Cu ajutorul hârtie pe care a fost așezată compoziția se rulează, uniform, rulada. Se ”lipește” la capete, astfel încât umplutura ruladei să nu se scurgă în timpul coacerii.

Rulada astfel obținută se strânge cu hârtia de copt, se pune în tavă și se dă la copt pentru 45 de minute la o temperatură de 200 grade Celsius.

După coacere se lasă puțin la răcit. Se taie în felii. Se poate servi ca atare, la aperitiv, sau asezonată cu salată de primăvară.

Rulada de carne tocată este o alternativă pentru drobul tradițional, mai ales în cazul celor care nu sunt iubitori ai preparatelor din carne de miel.

Poftă bună!

Citește și: Pască pufoasă fără aluat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel