Rovana Plumb, lui Gueant: Nu aveţi dreptul să puneţi eticheta de infractor pe un întreg popor

rovana-plumb-4
rovana-plumb-4

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb i-a scris ministrului de Interne francez, Claude Gueant, atrăgându-i atenţia că prin formulări precum "delincvenţa românească" asociază infracţionalitatea cu naţionalitatea română şi se situează în afara limitelor decenţei în raportul dintre cele două state.

"Domnule Gueant, aţi afirmat recent, într-un interviu acordat unei publicaţii franceze, că <numărul infractorilor români din Paris a crescut cu aproape 90%> în ultima perioadă. În luna iunie, tot într-o publicaţie franceză, aţi afirmat, în contextul noilor măsuri privind combaterea imigraţiei ilegale în Franţa, că <la Paris, 80% din jafurile stradale sunt comise de minori români>, precum şi că aţi avut de-a face cu problema <delincvenţei româneşti>. Vă atrag atenţia, domnule ministru, că prin astfel de formulari asociaţi în mod direct infracţionalitatea cu naţionalitatea română – fapt inacceptabil şi profund incorect faţă de cetăţenii români.

"Românii nu sunt infractorii de serviciu pe care să-i invocaţi dvs atunci când aveţi nevoie să ridicaţi vocea fiindcă vă pierdeţi procentele din sondaje. Românii nu sunt duşmanul colectiv al francezilor decât dacă dvs vreţi să-i faceţi să fie; iar prin catalogări profund nedrepte precum cea la care aţi recurs, s-ar putea să reuşiţi. Dar dacă mai inventaţi un inamic al bunăstării poporului francez, nu înseamnă neparat că veţi reuşi să păreţi dvs un prieten mai bun pentru cei pe care vremelnic îi conduceţi", îi mai spune Rovana Plumb lui Gueant.

"Dacă guvernul dvs nu a reuşit să gestioneze eficient siguranţa cetăţenilor francezi, nu daţi vina pe o minoritate sau categorie de imigranţi. Aşumaţi-vă eşecul, şi luaţi măsuri mai eficiente. Din moment ce aveţi cifre atât de exacte cu privire la apartenenţa etnică a infractorilor, atunci ne-am putea aştepta să aveţi acces şi la instrumente mai exacte şi mai eficiente de a-i controla.

Infractorii care acţionează pe teritoriul Franţei aparţin, cu siguranţă, unei diversităţi de naţiuni, comunitare şi extra-comunitare, mai mari sau mai mici, dar nu naţionalitatea lor este condamnabilă, ci faptul că ei comit infracţiuni. Pedepsiţi-i individual, dur şi ferm, pentru ilegalităţile pe care le comit, indiferent dacă sunt români sau nu. Însă nu loviţi un întreg popor doar ca să apareţi în presă drept un apărător al naţiunii franceze de invaziile străine. Atâta vreme cât facem parte împreună din Uniunea Europeana, nu aveţi dreptul să puneţi eticheta de infractor pe un întreg popor, decât dacă puteţi demonstra cu fapte că tot acest popor comite zi de zi fapte reprobabile împotriva ţării dvs", conchide Rovana Plumb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel