Rotativa guvernamentală și programul de guvernare al PSD. Chirieac: Este revoltător! Doar preşedintele Iohannis are un cuvânt de spus acolo

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele declarații făcute de Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, în privința rotativei guvernamentale, dar și țintele care ar face parte din programul de guvernare la care partidul lucrează.

Marcel Ciolacu a anunţat că lucrează la un program de guvernare pe care îl va pune în discuţie în coaliţie, înainte de a prelua funcţia de premier, în mai. Liderul PSD susţine că rotativa prim-miniștrilor va avea loc, dar că încă sunt discuţii cu privire la miniştrii care vor fi înlocuiţi sau vor fi nevoiţi să dea lămuriri.

De asemenea, printre țintele PSD, potrivit surselor Antena 3, se numără:

- o strategie pentru un sprijin consistent pentru fermierii din România;

- o strategie strategie pentru un sprijin privind industria materialelor de construcţii, după ce PSD a observat că 50% din materialele pentru autostrăzi sunt din import;

- reducerea prețurilor;

- taxa de solidaritate;

- panouri fotovoltaice pentru instituţiile publice;

- ajutor pentru familiile tinere, la programul Noua Casă.

"Este revoltător"

"Chestiuni care se adresează, dacă vreţi, electoratului social-democrat. Asta cu fermierii, cu agricultura este absolut necesară şi este un potenţial uriaş de creştere pentru ţara noastră aici, care este pe locul întâi la grâu în UE, pe locul 3-4 la porumb. În privinţa materialelor de construcție... Este revoltător, când avem proiectele europene - că autostrăzile se fac în majoritatea lor cu bani europeni - să nu ai industrie proprie. Până la urmă, ce îţi trebuie la autostradă? Nisip, pietriş, fier, astfel de materiale. Le poţi face în ţară. Iar sursa de import... Noi importăm din Ucraina. Din Ucraina nu se mai poate şi acum se importă mult din Turcia. Este un program bun, care să stimuleze industria locală", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

"Orice taxă în plus este neavenită. Adică îi sancționezi pe cei care reuşesc să aibă performanță? Nu, în niciun caz! Creşterea de taxe - s-a mai întâmplat una anul trecut şi alta de la 1 ianuarie anul acesta -  nu este binevenită în nicio economie aflată în dificultate, aşa cum este şi economia României, şi economia Europei, în general", a mai spus analistul politic.

"Doar preşedintele Klaus Iohannis are un cuvânt de spus"

Bogdan Chirieac a comentat și ultimele declarații făcute de Marcel Ciolacu referitoare la situația anumitor miniștri, după preluarea funcției de premier, în mai.

"Sunt anumiţi miniştri care trebuie să dea anumite lămuriri. Îmi doresc să nu intru şi în noul Guvern cu aceste lămuriri nedecontate. Și cred că este corect față de parteneri și față de toată lumea... Sunt doi miniștri care s-au remarcat: ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a făcut într-o perioadă scurtă minuni şi Sorin Grindeanu, care a semnat contracte cât nu s-au semnat în ultimii zece ani", a afirmat Ciolacu, duminică, la Antena 3.

Cât despre posibilitatea ca PSD să încerce să ceară Ministerul Energiei, în discuțiile cu PNL, acesta a mai spus: "Nu aș vrea să deschidem foarte mult paleta, dar nu este un lucru care să fie exclus într-o eventuală negociere".

"Eu am înţeles din ceea ce a spus preşedintele PSD că domnul Ciolacu propune ca şi domnul Boloș să rămână pe loc la Fonduri Europene şi domnul Grindeanu să rămână pe loc la Transporturi, deşi sunt prevăzuți să se rotească, la rotativă, odată cu schimbarea premierului. În privinţa domnului Virgil Popescu, dânsul nu stă în puterea coaliţiei. Doar preşedintele Klaus Iohannis are un cuvânt de spus acolo şi se pare că, prin faptul că a asigurat resursele de gaz necesare în această iarnă, rămâne neschimbat", a comentat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel