EXCLUSIV  România, țara unde șoferii „prea experimentați” fac mai multe accidente decât drogații și teribiliștii. Titi Aur: Avem câte o „Crevedia” în fiecare zi

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Titi Aur a vorbit despre profilul conducătorilor care realizează cele mai multe accidente, în România.

„Excepții sunt peste tot. Și Suedia, care e țara cea mai sigură, are teribiliștii ei - au mașini confiscate și distruse, au accidente mortale, au întâmplări. Ei au de 10 ori mai puțin morți, raportat la numărul de kilometri, dar tot au și ei accidente. Nu putem să ne îmbătăm cu apă rece sau să considerăm că nu se vor mai întâmpla. Că se întâmplă și în Suedia, și în Statele Unite, dar mult, mult mai puține și vorbim doar despre acei teribiliști sau excentrici, pe care e mai greu să îi ții sub control.

Din păcate, la noi, aduc aminte că peste 60%, spre 70% dintre accidentele grave sunt produse de șoferi normali, integrați social, corecți, cu experiență destul de mare, care produc morți și răniți pentru că n-au crezut că li se poate întâmpla, pentru că au crezut că după atâția ani nu mai are ce să se întâmple și nu au mai respectat regulile banale, dar care au dus la accident. Doar undeva în jur de 30% sunt începătorii și teribiliștii, iar teribiliștii au undeva pe la 15%. Acelea sunt de fapt și cele mai vizibile pentru că sunt nebunii care merg drogați și cu viteză”, a precizat Titi Aur, în cadrul emisiunii DC Conducem.

Titi Aur a comparat numărul morților în urma accidentului de la Crevedia, cu numărul zilnic al victimelor condusului imprudent:

„Apropo de accidente cu număr mare de răniți, avem exemplul incendiului de la Crevedia, unde a fost o nenorocire și unde au fost toate autoritățile și toată presa timp de o săptămână. Dacă ne uităm puțin cinic, doar la cifre, o să vedem că acolo au fost doar cinci morți, zece răniți grav și vreo 50 de răniți ușor, cu pagube materiale de probabil vreo două milioane de euro. Păi hai să ne uităm pe șosele, într-o singură zi - cinci morți, zece răniți grav după noile criterii, și vreo 70-80 de răniți ușor. În fiecare zi avem câte o Crevedia pe drumurile publice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel