România, preşedinţie Consiliu UE. Alexandru Petrescu, ministrul comunicațiilor, preia responsabilitățile pe domeniul digital

Alexandru Petrescu
Alexandru Petrescu

Ministrul comunicațiilor și societății informaționale, Alexandru Petrescu, va participa la lucrările Consiliului TTE (Telecomunicații, Transporturi, Energie), din 4 decembrie, ce vor avea loc la Bruxelles.

În marja acestei reuniuni, ministrul român are in vedere întâlniri cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, cu Comisarul European pentru Economie Digitală, Mariya Gabriel, cu ministrul austriac al Transporturilor, Inovației și Tehnologiei, Norbert Hofer, și cu ceilalți omologi participanți din țările membre ale Uniunii Europene, în vederea preluării și asigurării continuității dosarelor din domeniul comunicațiilor.

Sub motto-ul „O Europă digitală fără frontiere” și în curs de transformare, ministrul Petrescu va evidenția la Consiliul TTE, in dialogul cu oficialii europeni in domeniul digital si cu miniștrii trio-ului din care face parte si Romania (Romania-Finlanda-Croatia), agenda ambițioasa a Președinției române a Consiliului UE care se concentrează în jurul a patru obiective majore: securitatea cibernetica, inovarea, competentele digitale și creșterea numărului femeilor care lucrează în domeniul tech, în scopul creșterii competitivității și generării de noi oportunități de afaceri, dezvoltare și educație.

Alexandru Petrescu promovează o Românie digitala, moderna, creativa, care să susțină talentele, tinerii, competențele digitale și oportunitățile generate de noile tehnologii, dar și o Românie care beneficiază și aduce o contribuție semnificativa la Piața Unica Digitala.

„Președinția română va avea o agendă deosebit de încărcată în domeniul economiei și societății digitale. Dosarele legislative aflate în negociere cu privire la ePrivacy, securitatea cibernetică, reutilizarea informațiilor din sectorul public, programul Europa Digitala generează un impact important pentru fiecare cetățean, companie, administrație română și europeană în parte. De aceea agenda mea este ambițioasă, vreau cele mai bune rezultate, iar prin evenimentele emblematice europene pe care Președinția română le va organiza, precum Digital Assembly, vreau ca Europa să descopere și admire România creativă, digitală, inovativă, deschisă, puternică și unită”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel