România, chemată la CE, din cauza poluării

Irina Constantin / 19 ian 2018 / 23:41 Salveaza PDF Comentarii

Comisia Europeană cheamă miniștrii din nouă state membre la o reuniune. România este vizată, iar Bucureștiul riscă sancțiuni din cauza poluării. 

O reuniune la nivel ministerial a fost convocată la Bruxelles pe 30 ianuarie cu reprezentanţii a nouă ţări care nu respectă normele privind calitatea aerului.

România se află printre cele nouă state chemate la Comisia Europeană. Poluarea ar fi motivul pentru care Bucureștiul riscă să fie sancționat. 

[citeste si]

”Într-un ultim efort pentru găsirea soluţiilor la problema gravă a poluării aerului în Uniunea Europeană, comisarul UE pentru Mediu, Karmenu Vella, a invitat miniştrii din nouă ţări europene la Bruxelles pe 30 ianuarie. Cele nouă state membre - Cehia, Germania, Spania, Franţa, Italia, Ungaria, România, Slovacia şi Marea Britanie - riscă să fie vizate de proceduri de sancţionare pentru depăşirea limitelor stabilite în cazul poluării aerului. Reuniunea oferă statelor membre oportunitatea de a demonstra că vor fi luate măsuri suplimentare adecvate pentru redresarea fără întârziere a actualei situaţii şi pentru conformarea cu reglementările europene”, anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24