România are Guvern, Guvernul are premier, preşedintele nu mi-a pus în faţă scenariul demisiei, a declarat Emil Boc, luni seara, la TVR

EMIL-BOC3
EMIL-BOC3

Emil Boc a comentat, luni seara la TVR1,  speculațiile privind schimbarea iminentă a acestuia de la șefia Executivului, afirmând  că România are un Guvern, iar Guvernul are premier, reiterând că Traian Băsescu nu i-a adus în discuţie varianta demisiei.

"N-o să intru în jocul mass-media şi vă spun un lucru: România are Guvern, Guvernul are premier, în consecinţă ne comportăm ca atare", a fost răspunsul lui Emil Boc, întrebat fiind dacă s-a gândit să se retragă de la şefia Guvernului.

El a menţionat că prima preocupare a PDL este "ca la români să le meargă mult mai bine". Emil Boc a susţinut că, în aceşti ultimi doi ani, PDL a avut "curaj sinucigaş" să ia măsurile de reformă necesare, ceea ce a dus la scăderea partidului în sondaje până la 13%. "Acum deja am recuperat, suntem la 20-21%, de aici înainte orice zi curge în favoarea noastră. Avem şanse să arătăm oamenilor că am trecut împreună prin ce-a fost mai dificil cu putinţă, dar mergem într-o altă direcţie", a explicat şeful PDL.

Premierul a susţinut că subiectul unui prim-ministru tehnocrat nu a fost abordat în cadrul şedinţei BPN al PDL de luni şi a menţionat că marţi dimineaţă nu va avea loc nicio şedinţă a coaliţiei, aşa cum se vehiculase în presă, în contextul discuţiilor şi cu partenerii de guvernare a noii configuraţii a Executivului.

În ceea ce priveşte remanierea, Emil Boc a reluat răspunsul pe care-l dă mereu jurnaliştilor pe acest subiect: "remanierile nu se discută, se fac şi după aceea se comunică".

În cadrul interviului la TVR1, premierului i s-a solicitat să precizeze dacă se vede premier şi în 2012. "Viaţa merge înainte şi vom vedea ce va fi", a răspuns el, insistând că menţinerea sa în funcţie depinde de "viaţă". Emil Boc a reiterat afirmaţiile sale din alte intervenţii publice, anume că şeful statului nu i-a cerut demisia. Întrebat dacă Traian Băsescu i-a pus în faţă scenariul demisiei din funcţia de premier, liderul PDL a răspuns: "V-am spus că nu".

Citește și:

Conducerea PDL pare să accepte înlocuirea lui Emil Boc. Mihai Tănăsescu, posibil premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel