România, aderare la Schengen. Dăncilă, anunț în premieră

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat marţi că va avea întâlniri cu premierii ţărilor care se opun intrării României în spaţiul Schengen, ea subliniind că preşedintele Klaus Iohannnis trebuie să folosească oportunitatea participării în Consiliul European şi pentru astfel de discuţii.

"Astăzi, în plenul Parlamentului (European n.red.) un eurodeputat român mi-a cerut să am discuţii cu premierii ţărilor care se opun aderării României la spaţiul Schengen, să merg în parlamentul olandez să susţin această situaţie, dar în Consiliul European, din păcate, nu participă primul-ministru. În Consiliul European participă preşedintele României şi cred că trebuie să folosească această oportunitate în care se întâlneşte cu ceilalţi prim-miniştri pentru a discuta foarte serios acest aspect", a declarat Dăncilă, la Antena 3.

Ea a precizat că îi va contacta pe şefii guvernelor ţărilor care se opun aderării României în Schengen.

"În ceea ce mă priveşte, voi contacta prim-miniştrii ţărilor care se opun, dar cred că aici este important ca această atitudine pro Schengen să o avem în Consiliul European şi sunt convinsă că ministrul afacerilor interne o va avea în Consiliul JAI", a mai menţionat Dăncilă.

Vezi și: Dăncilă, avertisment: Trebuie să spunem adevărul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel