Români, acuzați de SUA de trafic de arme pentru organizația teroristă FARC

Trei bărbați, între care doi români, au fost arestați în Europa, în urma unei acuzații a Statelor Unite.

Cei doi români și un cetățean străin sunt acuzați de conspirație pentru a ucide ofițeri și angajați ai Statelor Unite și de conspirație pentru a oferi sprijin material sau resurse unui grup rebel columbian, potrivit actului de acuzare.

Procurorii i-au acuzat pe Cristian Vintilă, 44 de ani, din România, Massimo Romagnoli, 43 de ani, din Grecia, și Virgil Flaviu Georgescu, 42 de ani, din România, notează Reuters. Vintilă și Georgescu au fost arestați în Muntenegru luni și Romagnoli a fost arestat tot acolo marți, au afirmat procurorii în comunicat. Nu se cunoaște dacă au avocați sau când vor fi extrădați în SUA. 

Cei trei ar fi vrut să vândă arme anti-aeronave, arme de foc și alte elemente grupului rebel columbian FARC pentru utilizarea lor împotriva Statelor Unite. Afirmațiile lor au fost făcute unor surse confidențiale care lucrează în Administrația SUA Antidrog, potrivit unui comunicat. Rechizitoriul nu precizează dacă FARC știa despre intenția celor trei de a vinde arme.

Guvernul SUA a desemnat FARC în 1997 organizație teroristă străină. Potrivit procurorilor americani, FARC este cel mai mare furnizor mondial de cocaină și membri FARC au ucis și răpit americani ca represalii pentru asistența acordată de SUA luptei anticocaină din Columbia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel