Rocket Bike Fest 2017. Au început înscrierile pentru ediția a VIII-a

Pe 30 septembrie are loc la Cernica cea de-a VIII-a ediţie a concursului de ciclism cross country, Rocket Bike Fest. 

Împrejurimile cabanei AGVPS din Pădurea Cernica găzduiesc, şi de această dată, startul celor 8 curse dedicate pasionaţilor sportului pe 2 roţi, pe trasee şi niveluri de dificultate special concepute pentru fiecare vârstă şi nivel de experienţă. 

La cea de-a VIII-a ediție, competiția beneficiază de expertiza multiplului campion național la MTB,  Velodrom și Ciclocross, Răzvan Jugănaru care va asigura amenajarea traseelor, respectarea standardelor competiționale și buna desfășurare din punct de vedere tehnic a curselor. 

Cele 8 curse ale concursului din acest an au fost concepute având în vedere capacitățile sportive ale fiecărei grupe de vârsta astfel, participanții, începând cu vârsta de 2 ani, pot alege una dintre cursele de copii: bicicletă fără pedale, bicicletă cu roți ajutătoare, bicicletă cu 2 roți 3-5 ani, bicicletă cu 2 roți 6-8 ani sau bicicletă 2 roți 9-11 ani.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani care au experiența unui concurs și sunt antrenați pot alege categoria adresată junorilor, ei nu vor fi însoțiți de părinți și vor alerga pe traseul amenajat în pădure.

Cicliștii amatori, pasionați de competiții, pot participa la categoria Hobby, pe un traseu cu  pasaje rapide, ruperi de ritm, cățărari scurte, drum forestier și single trail pe malul lacului, iar cei ce vor să trăiasca experiența unui concurs în familie pot alege categoria Family pentru copii cu vârsta între 6 și 14 ani și cel puțin unul dintre părinți, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Inițiat de Asociația Help Autism și BikeXpert în anul 2013, Rocket Bike Fest a strâns în cele 7 ediții organizate, peste 3000 de concurenți și peste 6000 de participanți, zeci de parteneri, sponsori și susținători media, cu alte cuvinte, cel mai mare eveniment sportiv dedicat conștientizării autismului.

Înscrierile se pot face completând formularul de înscriere de pe site-ul competiției www.rocketbike.ro iar fondurile colectate din taxa de înscriere vor fi direcţionate către Asociaţia Help Autism cu scopul susţinerii programelor de terapie pentru copiii cu autism.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel