Robu: Zece motive pentru care PNL a eșuat

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, susţine că a identificat zece cauze esenţiale care au condus la rezultatele nesatisfăcătoare pe care le-au obţinut liberalii în alegerile din 2016, atât la locale, cât şi la parlamentare. Totul pare să ducă la o împărțire în tabere a principalilor actori din PNL. 

Printre aspectele cele mai importante menționate de Robu se numără prezentarea candidaților pentru funcțiile de președinți ai Consiliilor Județene, dar și agățarea partidului de Dacian Cioloș. 

"Agăţarea PNL de premierul Dacian Cioloş, în condiţiile în care acesta nu era perceput de membrii şi simpatizanţii PNL ca aparţinând comunităţii lor, majoritatea românilor şi a membrilor PNL erau nemulţumiţi de prestaţia Guvernului Cioloş, punctând că, personal, are o părere mai degrabă pozitivă decât negativă asupra guvernării Cioloş. 

În opinia lui Robu, fostul premier avea un capital de apreciere mai degrabă modest, nicidecum unul care să-l facă locomotivă pentru PNL, dar însuşi Cioloş nu a dovedit că ar rezona cu PNL. 

"Dimpotrivă, a fost extrem de ezitant în a se lăsa asociat cu PNL' iar când a făcut-o, a pus pe picior de egalitate, în perspectiva sa, PNL şi noul, enigmaticul partid - USR, semănând confuzie în rândul membrilor şi simpatizanţilor PNL, respectiv în rândul nehotărâţilor, susţine Robu, citat de Agerpres.

Un aspect foarte important de menționat este poziționarea principalilor actori ai Partidului Național Liber. Astfel, încep să se contureze principalele tabere: pe de o parte Falcă-Bolojan, care au fost promotorii agățării de Dacian Cioloș, iar de cealaltă parte Mihai Voicu- Robu și alți liberali care îl consideră responsabil pe Cioloș de eșecul de la alegeri și care astfel lovesc în tabăra adversă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel