Robotul Spot, implicat într-un scandal. O firmă a legat un pistol paintball de el, iar producătorul Boston Dynamics a amenințat cu expirarea garanției

Spot urma să fie echipat cu un pistol cu paintball
Spot urma să fie echipat cu un pistol cu paintball

Firma Boston Dynamics care a creat „cățelul robot” Spot a criticat decizia unei instituții americane de artă de a permite oamenilor să controleze un pistol paintball într-o „galerie de artă”.

Conform BBC, Boston Dynamics a criticat proiectul, numindu-l o „utilizare provocatoare” a robotului său. Compania a mai avertizat că dacă un astfel de „spectacol” va avea loc, va încheia garanția robotului Spot, astfel că nu va mai putea fi actualizat când vine vorba de software.

Grupul MSCHF este cunoscut pentru exhibițiile lor extravagante, alături de produse și povești care stârnesc atenția publicului. Proiectul se numește „Nebunia lui Spot”, iar Boston Dynamics a încercat să încurce planurile MSCHF cu robotul de 60.000 de euro. „Am discutat cu ei și au detestat ideea. Ne-au spus că ne vor da încă doi roboți gratis dacă dăm jos pistolul. Ne-au determinat să facem asta și mai mult”, au transmis creatorii de artă. Principala motivație este utilizarea militară „inevitabilă” a lui Spot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel