Risc de noi EPIDEMII din cauza miilor de cadavre care zac pe străzile din Mariupol. Holera, dizenteria și Escherichia coli, bolile care amenință Ucraina

Mariupol avertizează asupra pericolului apariției de epidemii din cauza miilor de cadavre care rămân pe străzi.

Autoritățile locale din orașul ucrainean Mariupol au avertizat că este vulnerabil la epidemii, având în vedere condițiile sanitare îngrozitoare din mare parte a orașului și faptul că poate mii de cadavre rămân neadunate. Se estimează că aproximativ 100.000 de oameni locuiesc încă în oraș, în ciuda săptămânilor de lupte grele și a absenței unei aprovizionări centralizate cu apă, scrie CNN.

Holera, dizenteria și Escherichia coli, bolile care amenință Ucraina

Joi, consiliul municipal a declarat că există riscul de holeră, dizenterie și Escherichia coli - o infecție bacteriană care poate provoca dureri severe de stomac, diaree cu sânge și insuficiență renală. Consiliul a spus că există condiții de viață intolerabile care s-ar înrăutăți odată cu încălzirea temperaturilor.

„Deja temperatura aerului a ajuns la 20 de grade. Epidemii atât de puternice și mortale ar putea izbucni în curând în oraș - din cauza lipsei de alimentare centralizată cu apă și a canalizării, descompunerea a mii de cadavre sub dărâmături și deficitului catastrofal de apă potabilă și mâncare.” au avertizat autoritățile din Mariupol.

Primarul din Mariupol, Vadym Boychenko: Oamenii vor muri

Primarul din Mariupol, Vadym Boychenko, a declarat: "Ocupatorii nu pot oferi populației existente hrană, apă și medicamente. Sau pur și simplu nu sunt interesați de asta. Ei blochează toate încercările de evacuare. Și fără asta, oamenii vor muri. La urma urmei, acum în conditiile de viata medievale ruinate Mariupol.Este nevoie de evacuare imediata si completa."

Metodele folosite de strămoșii noștri pentru a învinge epidemiile. Carantina există încă din Evul Mediu

Dintre bolile care bântuiau ținuturi întregi, istoria consemnează epidemii care au făcut ravagii de-a lungul timpului în Țara Românească: de la ciumă și holeră, până la varicelă, tifos sau gripa spaniolă. Documentele ne ajută să înțelegem cum reacționau oamenii în acele vremuri, și cum încercau să oprească epidemiile. Interesant este că izolarea prin carantină exista încă din evul mediu. Potrivit istoricilor, negustorii și călătorii stăteau atunci 40 de zile în autoizolare pentru a evita răspândirea bolii. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel