Rezultat alegeri Parlament Italia septembrie 2022. EXITT POLL: Extrema dreaptă ar fi câștigat, conform primelor date / update

alegeri Italia
alegeri Italia

Italienii au votat, duminică, pentru a-şi alege noul Parlament.

UPDATE 4: Rezultate alegeri Parlament Italia: Cine e Giorgia Meloni, politiciana care a promis să zguduie din temelii UE pe care o consideră ostilă

UPDATE 3: O alianţă de dreapta condusă de partidul Fraţii Italiei al Giorgiei Meloni pare să fi câştigat o majoritate clară în următorul parlament, au arătat duminică sondajele la ieşirea de la urne, după ce votul s-a încheiat la alegerile naţionale italiene, transmite Reuters. Un exit poll pentru postul naţional RAI a arătat că blocul partidelor conservatoare, care include şi Liga lui Matteo Salvini şi partidul Forza Italia al lui Silvio Berlusconi, a câştigat între 41% şi 45%, suficient pentru a garanta controlul ambelor camere ale parlamentului. Rezultatele complete sunt aşteptate luni devreme.

Lidera extremei drepte, Giorgia Meloni, a susţinut recent un discurs la Milano, în care a promis să apere interesele ţării sale în faţa Uniunii Europene (UE).

"Ei spun că în Europa există îngrijorări din cauza Giorgiei Meloni. Ce se va întâmpla? Se va întâmpla că vremurile bune s-au terminat! Ce se va termina e că Italia va începe de asemenea să-şi apere interesele naţionale, la fel cum fac alţii în căutarea unor soluţii comunitare", a spus Meloni în timpul unei manifestaţii organizate duminică în faţa Domului din Milano.

UPDATE 2: Potrivit unor informaţii de ultimă oră, alegerile generale din Italia s-au încheiat. Conform unui exit-poll realizat pentru postul naţional de televiziune RAI, partidul de extremă dreapta condus de Giorgia Meloni a obţinut între 22 şi 26 de procente din voturile exprimate, ceea ce înseamnă că formaţiunea sa va deveni cea mai mare din Parlament. 

UPDATE 1: S-au închis urnele. A început numărătoarea voturilor.

VEZI ȘI: Giorgia Meloni e favorită să devină prim-ministru, dar votanţii rămân divizaţi

----

Aproximativ 51 de milioane de italieni au fost chemaţi la urne pentru a-şi exercita dreptul la vot. În cadrul acestor alegeri sunt aleşi 600 de parlamentari (400 de deputaţi şi 200 de senatori), ceea ce reprezintă o reducere semnificativă faţă de actualul număr de 945 (630 şi 315) adoptat în cadrul unei reforme aprobate prin referendum.

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni, lidera formaţiunii Fraţii Italiei (FdI), şi din care mai fac parte Liga, formaţiunea de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, şi Forza Italia (FI), formaţiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, este marea favorită, fiind de aşteptat să obţină o victorie zdrobitoare, în condiţiile în care sondajele o plasează cu aproape 20 de puncte în faţa Partidului Democrat (PD), formaţiunea progresistă a lui Enrico Letta, şi a micilor săi aliaţi de centru-stânga. Vineri, liderii principalelor formaţiuni politice au aruncat în luptă toate forţele pentru ultimele reuniuni electorale din campanie, liniştea politică fiind impusă tuturor candidaţilor începând cu ora 22:00 GMT şi până la închiderea birourilor de vot duminică.

Deşi s-au înregistrat cozi foarte mari la secţiile de votare, până la ora locală 19.00 rata de participare la vot era de 51,25 la sută, mai mică decât în 2018, când a fost de 59,25 la sută.

Scrutinul se încheie la ora 21.00 GMT (luni, 0.00, ora României), când primele sondaje la ieşirea de la urne vor oferi o imagine a rezultatului alegerilor.

Primele rezultate

actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel