EXCLUSIV  REVOLUŢIE în sistemul medical. A VENIT MOMENTUL! Când scăpăm de celebrele hârtii din spitale

Vasile Cepoi, președintele ANMCS, a vorbit despre momentul în care medicii şi pacienţii vor scăpa de celebrele documente scrise pe suport de hârtie, de nenumăratele copii xerox şi fişe medicale scrise de mână în unităţile sanitare. 

Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate a vorbit, în cadrul dezbaterii  "TELEMEDICINA - Impactul noilor tehnologii în sistemul de sănătate din România (II)" despre momentul în care românii - medici şi pacienţi - vor scăpa de hârtiile care mai mult încurcă decât ajută în actul medical şi în relaţia dintre aceştia. 

"E foarte greu de scăpat de această tendinţă de a folosi suportul de hârtie pentru a înregistra informaţii. Vorbim frecvent de situaţii în care, în unităţile sanitare, documentele medicale sunt şi pe suport de hârtie, sunt şi în format electronic, sunt instituţii care, chiar dacă le au în format electronic solicită să le aibă şi pe hârtie şi să fie scrise de mână. Multe erori se datorează acestui lucru.

Noi pledăm de foarte multă vreme pentru aceasta şi sperăm ca această perioadă să ne sprijine să reuşim să renunţăm la suportul de hârtie. E o mică problemă pentru spitale, că din lipsa unor dispozitive de tip tabletă eşti nevoit să ai foaia de observaţie pe hârtie. (...)  Vom economi foarte mult timp şi nu vom mai tăia pădurile", a explicat Vasile Cepoi.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel