REVOLTĂ după o decizie în favoarea Chinei, în plină pandemie de COVID-19. ”ABSURD și IMORAL”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Revoltă în plină pandemie de COVID-19 după o decizie care are legătură cu China.

China a primit un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul Organizației Națiunilor Unite (ONU), unde Jiang Duan, șeful misiunii chineze de la Geneva va fi reprezentantul statelor din Asia-Pacific.

Decizie controversată

Decizia este una foarte controversată în contextul în care China este acuzată de Occident nu doar că se folosește în scopuri propagandistice de ajutorul umanitar pe care îl oferă în contextul pandemiei de COVID-19, dar, scrie Fox News, Beijingul este acuzat că a ascuns gravitatea situației și a eșuat să ia măsurile necesare pentru a opri la timp noul coronavirus. 

Mai mult, în acest sens, amintim că Beijingul a acuzat prin vocea unui oficial că Statele Unite s-ar face vinovate de aducerea COVID-19 la Wuhan, prin soldații americani, afirmație care nu are bineînțeles niciun temei. 

Fox News adaugă și nenumăratele abuzuri și încălcări ale dreptului omului din statul comunist.

În ceea ce privește criza de COVID-19, China a fost criticată de modul cum a gestionat focarul, fiind acuzată că a bagatelizat noul coronavirus. În acest sens jurnaliștii americani amintesc de medicii sau ziariștii care au fost persecutați de regimul comunist chinez în momentul în care au atras atenția cu privire la gravitatea crizei COVID-19 și la faptul că noul coronavirus ar putea deveni pandemie.

„Un piroman, șeful pompierilor”

United Nations Watch, o organizație non-guvernamentală cu sediul la Geneva, care monitorizează activitatea ONU, a reacționat prompt și foarte dur după ce China a prmit un loc în cadrul Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU.

Organizația a numit regimul comunist chinez un regim „opresiv și inuman”, precizând că decizia de a primi un loc în Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU e „absurdă și imorală”. 

Hillel Neuer, directorul organizației U.N. Watch a comparat numirea Chinei în Consiliul pentru Drepturile Omului cu numirea unui „piroman șeful pompierilor”. În acest sens U.N. Watch a subliniat că Beijingul va juca un rol cheie în alegerea a 17 observatori pentru drepturile omului, inclusiv pentru libertatea de exprimare, pe care China o încalcă frecvent.

Sursa citată amintește că SUA s-au retras din Consiliul pentru Drepturile Omului din cadrul ONU în 2018, tot în urma numirilor controversate.

Washigtonul a criticat vehement numirea în Consiliu, anul trecut, a Venezuelei, un alt stat dictatorial unde drepturile omului sunt călcate în picioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel