Revocare Kovesi. Toni Greblă ''Iohannis, pus într-o situație foarte delicată''

Toni Greblă
Toni Greblă

Laura Codruța Kovesi a fost demisă din funcția de procuror-șef al DNA după ce Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare. Fostul judecător CCR, Toni Greblă, a oferit primele declarații.

Toni Greblă este de părere că Laura Codruța Kovesi nu va asigura interimatul DNA până va fi numit un alt procuror-șef. Totodată, fostul judecător CCR consideră că Laura Codruța Kovesi nu va fi nici consilier la Cotroceni, având în vedere situația tensionată în care se află acum cu președintele României. 

Așa cum am apreciat de acum 25-30 de zile, președintele Iohannis nu avea altă soluție decât și el să aștepte, să sugereze demisia doamnei Kovesi, fie să procedeze el, în caz contrar, semnarea decretului. Având în vedere că fostul procuror-șef DNA nu a înțeles să nu pună și alte instituții într-o situație instituțională foarte dificilă, să nu afecteze în continuare activitatea și imaginea DNA, președintele, la limită, a semnat decretul de revocare. Din această cauză, Relațiile între cei doi nu mai sunt bune acum având în vedere că doamna Kovesi nu a înțeles semnalul pe care el i l-a dat și a trebuit să procedeze la revocarea ei prin decret prezidențial. După părerea mea ea nu va avea un post de consilier la Cotroceni pentru că și președintele ar fi pus într-o situație foarte delicată., a declarat fostul judecător CCR, Toni Greblă, la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel