Revocare Kovesi. Dan Barna: Este un lucru normal

Dan Barna, USR
Dan Barna, USR

 Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, că hotărârea preşedintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este un lucru normal, acesta respectând o decizie a Curţii Constituţionale. 

"Preşedintele a respectat o decizie a Curţii Constituţionale, un lucru normal. Dincolo de asta însă lucrurile sunt mult mai grave şi contextual este mult mai grav. În momentul de faţă este fundamental necesar ca România să organizeze referendumul pe Justiţie, iniţiativa cetăţenească 'Fără penali în funcţii publice', pe care USR-ul o susţine cu toate resursele. Trebuie să devină o prevedere constituţională pentru că România a ajuns aici având penali în funcţii publice", a precizat Barna.

Decizie conjuncturală 

El a adăugat că decizia preşedintelui Iohannis este una conjuncturală, care arată "cât de profundă este problema" 

"Decizia aceasta, care este decizie conjuncturală, arată cât de profundă este problema. Avem de un an şi jumătate cetăţeni în stradă, avem proteste aproape continue în societatea românească şi de fapt subiectul real este ce fel de ţară trebuie să fie România din punct de vedere al Justiţiei. Există o tensiune în societate şi de aceea noi considerăm necesară obligativitatea organizării referendumului pe Justiţie, pentru că cetăţenii trebuie să se exprime ei, din acest moment, dacă vrem un stat infracţional pe care ni-l propun domnii Dragnea şi Tăriceanu, sau vrem un stat în care democraţia şi domnia legii să continue să existe", a susţinut Barna. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA. 

"În executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie", a anunţat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel