Revocare Kovesi. Chirieac: Îl atacă pe președinte. Coldea s-a retras cu demnitate

Kovesi
Descriere foto: Kovesi

În direct la Antena 3, printr-o intervenție telefonică, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre decizia de revocare a șefei DNA.

"Doamna Kovesi îl atacă pe preşedintele Iohannis, cel care a încercat să nu semneze decretul de revocare. Abia după ce Statele Unite, Germania au dat de înţeles că o ţară NATO nu poate să ignore decizia Curţii Constituţionale, abia atunci a semnat.

Cred că este ultimul discurs ca magistrat al doamnei Kovesi şi primul discurs ca om politic. În momentul acesta, nu ştiu dacă are un plan politic sau îl au alţii pentru dânsa. Aşa cum speculam, probabil vom avea şi un candidat la preşedinţia României... să fim serioşi. Era nervoasă, supărată pe decizia luată. Discursul nu avea chestiuni juridice, ci chestiuni politice.

Binomul dispare astăzi. Dacă prima parte a binomului, generalul Coldea, s-a retras cu demnitate, fără nicio declaraţie publică, partea a doua a binomului este puternică, atacându-l pe preşedintele României", a declarat Bogdan Chirieac. 

Despre decretul semnat de către președintele Klaus Iohannis astăzi, Laura Codruța Kovesi a afirmat: ”Decretul de revocare emis de președintele României lasă un mare semn de întrebare. Va exista o subordonare discreționară a procurorilor-șefi față de ministrul Justiției? Nu comentez decizia CCR, aș vrea să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonați ministrului Justiției.”


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25