Revocare Kovesi. Anunțul MAE francez după demiterea șefei DNA

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Ministerul francez pentru Europa și Afaceri Externe a anunțat că fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, a avut un rol determinant în progresele atinse de România în domeniul statului de drept și luptei anticorupție, în ultimii zece ani.

Declaraţia a fost publicată pe site-ul oficial al diplomaţiei franceze şi este răspunsul la întrebarea "Care este reacţia Franţei la anunţul (...) privitor la revocarea de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a procurorului şef anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi?", informează Agerpres.

Oficialul menţionează, în răspuns, întâlnirea ministrului francez de externe, Jean-Yves Le Drian, cu Laura-Codruţa Kovesi, în timpul vizitei sale la Bucureşti, în aprilie. 

Anunțul MAE francez

"Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Kovesi, pe care domnul Jean-Yves Le Drian a întâlnit-o în cadrul vizitei efectuate la Bucureşti pe 11 aprilie, a avut un rol determinant în progresele atinse de România în cursul ultimilor zece ani în domeniul respectării statului de drept şi al luptei împotriva corupţiei. Suntem ataşaţi ireversibilităţii acestor reforme", se arată în mesajul MAE francez. 

De asemenea, este menţionată atenţia cu care Franţa priveşte situaţia din România. 

"Aflându-ne la doar câteva luni înainte de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene, Franţa, alături de partenerii săi europeni, va rămâne vigilentă cu privire la situaţia statului de drept în România, în special în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare", arată comunicatul MAE francez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel