Reuniunea ambasadorilor statelor UE. Mănescu, despre implicarea României pentru parcursul european al Republicii Moldova

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a participat, vineri, la Reuniunea ambasadorilor statelor membre UE, la invitaţia preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE, prilej cu care a prezentat principalele priorităţi ale României, reiterând susţinerea fermă şi activă pentru parcursul european al Republicii Moldova. 

Conform unui comunicat al MAE, ministrul Afacerilor Externe a evidenţiat, în intervenţia sa, cooperarea în cadrul Trio-ului de Preşedinţii (România - Finlanda - Croaţia) şi a reafirmat sprijinul ţării noastre pentru avansarea dosarelor de importanţă majoră pentru consolidarea Uniunii Europene, pe durata mandatului preşedinţiei finlandeze a Consiliului UE.

Ministrul de Externe a arătat că unul dintre dosarele cruciale, din acest punct de vedere, rămâne procesul de ieşire a Marii Britanii din UE şi a salutat consensul dintre negociatorii celor două părţi pe marginea Acordului de retragere şi a Declaraţiei politice privind cadrul relaţiilor viitoare, andosat ulterior de Consiliul European. Oficialul român a subliniat, în privinţa negocierii viitorului Cadru Financiar Multianual pentru 2021 - 2027, importanţa adoptării unui buget ambiţios pentru Uniunea Europeană, care să sprijine în mod corespunzător priorităţile stabilite pentru viitor, precizează sursa citată.

Ramona Mănescu a exprimat regretul că decizia privind deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Macedonia de Nord şi Albania nu a putut întruni, la acest moment, consensul la nivelul statelor membre, reafirmând sprijinul constant al României pentru o decizie pozitivă în acest sens. De asemenea, ea a reiterat susţinerea fermă şi activă a României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi sprijinul ţării noastre pentru atingerea acestui deziderat prin concretizarea proiectelor de interes comun, în beneficiul cetăţenilor. În acest sens, oficialul român a reamintit relevanţa Foii de Parcurs privind domeniile prioritare de cooperare România - Republica Moldova, semnate cu ocazia recentei sale vizite la Chişinău, se mai arată în comunicatul MAE, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel