Reuniune de criză în PDL pentru „evitarea dezastrului electoral”

Vasile Blaga
Vasile Blaga

Președintele PDL, Vasile Blaga, a convocat joi Colegiul Director al partidului pentru a lua măsuri de urgență, cu scopul „evitării unui dezastru electoral”.

„Se dorește evitarea unui dezastru electoral”, a declarat unul din vicepreședinții PDL, conform pesurse.ro. Potrivit acestuia, scorul real al Alianței România Dreaptă (ARD) e între 11 și 14% și tendința nu e de creștere, în condițiile în care președintele PDL spunea recent că un scor sub 20% ar fi un dezastru pentru partidul său.

„Trăim un paradox - PDL dacă ar fi mers singur ar fi avut undeva la 16-19% lejer și am fi avut o viață de campanie mult mai ușoară, dar complicația cu alianța asta făcută foarte târziu ne poate fi fatală”, a adăugat un șef de organizație care face parte și din actualul Parlament.

Îngrijorați de scorul slab din sondaje, democrat-liberalii vor încerca astăzi să încropeasca o strategie de salvare a ARD de la un dezastru electoral. Reuniunea Colegiului Director se anunță a fi una cu scântei, dacă luam în calcul nemulțumirile care mocnesc în PDL.

Până să repornească inima României, pe liderii democrat-liberali i-au cam luat palpitațiile tot analizând cifrele din cele mai recente cercetări sociale. Și asta pentru că însoțirea cu PNȚCD, Forța Civică și Noua Republică nu numai că nu a ajutat PDL-ul, ba chiar l-a tras în jos. Dincolo de procente, vestea care i-a năucit pe pedeliști a fost aceea că populația nu prea știe ce reprezintă ARD.

„ Alianța România Dreaptă a rămas o mare necunoscută. Cu mici excepții, toți candidații vorbesc în campanie în numele partidelor din care fac parte. Mai ales cei de la Noua Republică și Forta Civică”, susține un parlamentar PDL, citat de pesurse.ro.

Acesta a recunoscut că este neobișnuit ca, în prag de alegeri, o formațiune să-și convoace conducerile județene.

„Situația o cere. Probabil va fi o ședință tensionată, cu multe reproșuri. Important este să se ajungă la un punct comun. Dacă în zilele care au mai rămas până la alegeri toți reprezentanții Alianței ar trage din greu, am putea să recuperăm câteva procente bunicele”, a mai precizat democrat-liberalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel