O rețetă de cornulețe foarte gustoase, aromate și delicate, perfecte pentru o pauză de ceai sau cafea.
Această rețetă se pregătește pe bază de aluat cu smântână, fără drojdie. În calitate de umplutură puteți folosi orice vă place, de exemplu gem, dulceață, fructe de pădure, semințe de mac sau brânză de vaci, conform retete-usoare.eu.
– 500 g de făină;
– 200 g de unt (poate fi înlocuit cu margarină);
– 200 g de smântână fermentată cu orice conținut de grăsime;
– 100 g de zahăr;
– jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
– 1 linguriță de oțet (de mere sau obișnuit, de 9%);
– dulceață solidă pentru umplutură (noi avem de zmeură și dovleac).
1. Adăugați untul într-o crăticioară și topiți-l la foc mediu. Puteți face acest lucru și în cuptorul cu microunde. Însă aveți grijă să nu-l înfierbântați prea tare.
2. Adăugați untul topit și smântâna într-un bol și încorporați-le împreună.
3. Stingeți bicarbonatul de sodiu cu o linguriță de oțet și adăugați-l în bol. Amestecați.
4. Începeți să adăugați treptat făina, amestecând cu o spatulă. Când aluatul va începe să se solidifice, continuați să-l frământați cu mâinile.
5. Divizați aluatul în șase părți egale. Modelați-le sub formă de biluțe.
6. Lucrând pe o suprafață presărată cu făină, întindeți fiecare bilă într-o foaie rotundă și subțire, de aproximativ 1-2 mm grosime.
7. Divizați fiecare foaie în 8 sectoare (sau 12 sectoare, dacă vă plac cornulețele mai mici).
8. Puneți umplutura (dulceața) la marginea mai lată a fiecărui sector, după care rulați-l sub formă de cornuleț și înmuiați-l în zahăr.
9. Așezați cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți-le timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C.
10. Scoateți tava din cuptor și transferați imediat cornulețele pe un platou (dacă se vor răci, va fi mai greu de dezlipit de pe hârtia de copt).
VEZI ȘI: Cum faci cele mai simple clătite. Ai nevoie de doar 2 ingrediente. Ies pufoase și delicioase!
Știai că poți face clătite pufoase și super gustoase folosind doar 2 ingrediente? Unde mai pui că sunt și sănătoase.
- o banană foarte bine coaptă
- două ouă
- o linguriţă de ulei de măsline
- fructe (opţional)
Sparge ouăle în bol şi taie bananele în felii. Pune cele două ingrediente în blender şi mixează puţin timp, până obţii o compoziţie omogenă (dar nu foarte lichidă, nu exagera cu timpul de mixare). Pune uleiul de măsline în tigaie şi aşteaptă până acesta se încinge, scrie gustos.ro. Cu un şerveţel, tamponează uşor tigaia (ai grijă să nu te frigi!).
Cu ajutorul unui polonic, pune compoziţie în tigaie. Potriveşte focul la intensitate medie şi lasa clătită acolo timp de 30 de secunde. Întoarce-o pe partea cealaltă încă 30 de secunde. Scoate-o pe o farfurie. Repetă procedeul până termini toată compoziţia. Serveşte clătitele cu fructe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu